Ιταλία: Μυστήριο με την ανάθεση των εργασιών συντήρησης της γέφυρας στη Γένοβα
Κόσμος

Ιταλία: Μυστήριο με την ανάθεση των εργασιών συντήρησης της γέφυρας στη Γένοβα

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Φραντσέσκο Κόζι πέρασε πλέον η τραγωδία της Γένοβα, αφού ολόκληρη η Ιταλία αναμένει απαντήσεις για την κατάρρευση της γέφυρας που οδήγησε στον θάνατο 39 ανθρώπων. «Εκτός από την πολλαπλή αμέλεια ανθρωποκτονίας και αμέλεια που οδήγησε σε καταστροφή, είμαστε επίσης έτοιμοι να κάνουμε διώξεις για το έγκλημα της επίθεσης στην ασφάλεια των μεταφορών» είπε ο Κόζι, σύμφωνα με τη «La Stampa».

«Εξετάσαμε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, ορίσαμε τις γραμμές αξιολόγησης, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε ορισμένες βασικές γραμμές. Πρώτο σημείο: πρέπει να κατανοήσουμε ποιες ήταν οι συμφωνίες μεταξύ του διαχειριστή του έργου Autostrade per l’Italia και του ιταλικού κράτους. Ως εκ τούτου, τις επόμενες ώρες, μια δικαστική ομάδα θα αποκτήσει τυπικά τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών» είπε ο Κόζι στα ιταλικά ΜΜΕ.

Η εταιρεία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ήξερε;

Τον Μάιο του περασμένου έτους η Autostrade per l’Italia είχε προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των δεσμών Ponente, η κατάρρευση των οποίων είναι πιθανώς η κύρια αιτία της τραγωδίας. Τα έργα των προηγούμενων χρόνων είχαν αναβληθεί, αλλά τότε η σύμβαση επιταχύνθηκε ξαφνικά, σαν να είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων καθορίστηκε για τις 11 Ιουνίου, η ανάθεση της σύμβασης είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργασίες θα ξεκινούσαν αμέσως μετά το καλοκαίρι. Γιατί περίμεναν τόσο πολύ; Δεν ήταν δυνατόν να επιταχυνθεί; «Είναι ένα από τα μέτωπα της μελέτης μας», σημείωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας.

Ο απολογισμός της τραγωδίας

Ο απολογισμός της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi γίνεται όλο και πιο βαρύς: 39 νεκροί και 15 τραυματίες, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι υπάρχει ακόμα κάποιος κάτω από τα ερείπια», εξηγούν από τη διοίκηση των πυροσβεστών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Αλλά με το πέρασμα των ωρών οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ακόμα ζωντανός εξασθενίζουν όλο και περισσότερο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet