Αν. Χρόνη: Ο πολιτικός διάλογος στην Αυτοδιοίκηση βασίζεται σε επιχειρήματα ή σε σεξιστικά στερεότυπα;
Κοινωνία

Αν. Χρόνη: Ο πολιτικός διάλογος στην Αυτοδιοίκηση βασίζεται σε επιχειρήματα ή σε σεξιστικά στερεότυπα;

Παρέμβαση για τον πολιτικό διάλογο στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει η δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός γραμματέας του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων Αττικής, Αναστασία Χρόνη, διερωτώμενη εάν «ο πολιτικός διάλογος στην Αυτοδιοίκηση βασίζεται σε επιχειρήματα ή σε σεξιστικά στερεότυπα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Χρόνη:

Πολιτικός διάλογος στην Αυτοδιοίκηση: Βασίζεται σε επιχειρήματα ή σε σεξιστικά στερεότυπα;

Είναι λυπηρό να βλέπεις εν έτη 2018 ορισμένους στην πόλη μας να επιλέγουν να ασκούν πολιτική αντιπαράθεση με όρους που στερούνται επιχειρημάτων και εξαντλούνται σε υβριστική φρασεολογία, σεξιστικά υπονοούμενα, χυδαιότητες και ευτελείς επιθέσεις.

Είναι λυπηρό διότι τέτοιες φωνές δεν προσφέρουν στον δημοκρατικό διάλογο, αλλά καταδικάζουν τις τοπικές μας κοινωνίες σε ένα αναχρονιστικό μοντέλο πολιτικού διαλόγου που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει ωφελήσει κανέναν και ακολούθως οδηγούμαστε στον ξεπεσμό του πολιτικού λόγου.

Η επιλογή του «σε χτυπώ» ή προσπαθώ με αθέμιτα μέσα να σε υποτιμήσω σε οποιοδήποτε επίπεδο, πίσω από ένα προσωπείο του «μπορώ να λέω ότι θέλω χωρίς συνέπειες», καταλήγει να λειτουργεί ως μπούμερανγκ σε όποιον ακολουθεί αυτή την τακτική.

Είναι γεγονός ότι σε μία ανδροκρατούμενη πολιτική και εν προκειμένω αυτοδιοικητική σκηνή, όταν η γυναίκα προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να εκφέρει πολιτικό λόγο γίνεται εύκολα στόχος και αντικείμενο χλευασμού και ειρωνικών σχολίων. Είναι συνηθέστατο φαινόμενο. Το έχουμε δει πολλάκις να επαναλαμβάνεται και όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στην ίδια τους τη ζωή, αναζητούν ουσία ύπαρξης μέσα από τις ζωές άλλων, λοιδορώντας τους.

Όσο προχωράμε προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε αυτές τις ανήθικες, αβάσιμες επιθέσεις να πληθαίνουν. Τις περιμένουμε… Ωστόσο, επί της ουσίας, υπάρχει κάποια βάσιμη επιχειρηματολογία ή απλώς κακεντρέχεια;

Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες όταν έλθει η ώρα. Αφήνουμε τους κακεντρεχείς στην κρίση τους.

Εμείς τους προσπερνάμε. Επιλέγουμε το προσκήνιο και όχι το παρασκήνιο. Επιλέγουμε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. Δεν φλυαρούμε, δεν προσβάλλουμε, δεν επιτιθέμεθα. Μιλάμε με επιχειρήματα, δρούμε, πετυχαίνουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet