Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου: Ερωτήσεις για την πυροπροστασία των νέων γραφείων Βορείου Τομέα
Ποιότητα Ζωής

Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου: Ερωτήσεις για την πυροπροστασία των νέων γραφείων Βορείου Τομέα

Για τα μέτρα πυροπροστασίας στα νέα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου ρωτά τον προϊστάμενο του Θ΄ Γραφείου Πυρασφάλειας ο Επιμορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ρωτά για την πυροπροστασία στα κτήρια επί της Λεωφόρου Κηφισιάς αρ. 18 και αρ. 20, εφιστώντας την προσοχή της Υπηρεσίας για τη χρήση του παταριού στο κτήριο της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 20.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον προϊστάμενο Θ΄ Γραφείου Πυρασφάλειας  

Πύραρχο κ. Ιωάννη Θεοδωρόπουλο

Θέμα: Η με αριθμό 2430Φ70410/ΧΠΕ187058 από 25.05.18 απάντησή σας σε αίτησή μας και η επικινδυνότητα διενέργειας εξετάσεων στο πατάρι κτηρίου Κηφισίας 20

Κύριε πύραρχε,

Στο ανωτέρω έγγραφό σας μας είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε υποβληθεί αίτημα για την έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας για τα κτήρια επί της Λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20 στα οποία προτίθεται να μεταστεγαστεί ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής.

Ομολογουμένως είναι περίεργο ότι στις 12.04.2018 είχε κατατεθεί αίτημα από την BAU HELLAS με αριθμό 1852/Φ.700.17 ΧΠΕ 187058 σχετικά με την έγκριση απόκλισης της 17/2016 Πυροσβεστικής Διάταξης και στις 17.05.18 δόθηκε απάντηση μαζί με το σχετικό από 15.05.18 πρακτικό και τούτο δεν μας είχε γνωστοποιηθεί.

Δεδομένου ότι στην απάντησή σας δηλώνεται ότι είχε διενεργηθεί σχετικός έλεγχος στο αρχείο σας, σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για ποιο λόγο δεν περιλήφθηκε η αναφορά του εγγράφου αυτού που είχε προηγηθεί της δικής μας αίτησης η οποία είχε κατατεθεί στις 16.05.2018, ήτοι μεταγενέστερα και της υποβολής της αίτησής μας και της απάντησής σας.

Απορίας άξιο είναι επίσης και το γεγονός ότι, όπως ρητώς αναφέρεται στο πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπρστασίας 2858/Φ.700.17 ΧΠΕ 187306, «τούτο χορηγείται χωρίς τη διενέργεια αυτοψίας». Αποτελεί πάγια τακτική της Υπηρεσίας η μη διενέργεια αυτοψίας και συγκεκριμένα για δημόσιες Υπηρεσίες; Είχατε ενημερωθεί ότι στο πατάρι του κτηρίου Κηφισίας 20 θα προσέρχονται καθημερινά νεαρά  άτομα προκειμένου να συμμετέχουν στις γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης; Κατά το πρώτο εξάμηνο 2018 προσήλθαν 4.596 άτομα και μόνο τον Ιούλιο 1.080, στο υφιστάμενο κτήριο στη Λεωφόρο Μεσογείων. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει στο πατάρι δυνατότητα πρόσβασης ΑμεΑ διότι δεν υπάρχει στάση ανελκυστήρα και θα πρέπει να απαντηθεί σε περίπτωση κινδύνου πώς θα γίνει η αποχώρηση των ατόμων αυτών από το μοναδικό κλιμακοστάσιο πλάτος 1,00 μέτρου.
Θα πρέπει επίσης να απαντηθεί πώς θα γίνει η διαφυγή εργαζομένων και συναλλασσομένων στην περίπτωση που στην οδό Γκύζη προσέλθει πυροσβεστικό όχημα  και υπάρχουν τα μονίμως σταθμευμένα οχήματα στην πρασιά,  δεδομένου ότι τα  υποτυπώδη πεζοδρόμια έχουν πλάτους 0,58 και 0,68 εκατοστών μαζί με το ρείθρο, βάσει του συνημμένου εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρουσίου;

Προκειμένου να μη δούμε για μία ακόμα φορά αρμοδίους ως Επιμυθείς, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε ως Προμηθεύς προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε περίπτωση κινδύνου.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε αμελητί επιλαμβανόμενοι του θέματος με τη διενέργεια αυτοψίας ή ό,τι άλλο προκρίνετε, διότι παρά τις αντιδράσεις, καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων έχει προγραμματιστεί η μεταστέγαση υπηρεσιών την προσεχή εβδομάδα.

Γεωργία Μπίσκου                             Λένα Προεστάκη-Μανιάκα
πρόεδρος                                            γραμματέας

Κοινοποίηση:

Επιπυραγό κ. Αθανάσιο Γκούνα
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Δήμο Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet