Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Απαιτείται εγρήγορση για τον Κηφισό
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Απαιτείται εγρήγορση για τον Κηφισό

«Απαιτείται εγρήγορση για τον Κηφισό» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, μετά από ακόμα ένα περιστατικό ρύπανσης στο ποτάμι.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καραβάκος επισημαίνει τα εξής:

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, στην καρδιά των διακοπών και ημέρα αργίας, κάποιος(οι) ασυνείδητος(οι), απέρριψε στον Κηφισό υλικό το οποίο ρύπανε το ποτάμι σε μεγάλο μήκος.

Το περιστατικό διαπίστωσε στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση και το γνωστοποίησε και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση ενημέρωσε αμέσως στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής για το πρόβλημα. Τις επόμενες ημέρες έγιναν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, να υπάρξει άμεση αντίδραση στη συνέχεια και να λειτουργήσει αποτρεπτικά για οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη σκέψη.

Από το γεγονός διαπιστώσαμε:

  • Την έλλειψη μηχανισμού άμεσης αντίδρασης σε τέτοια γεγονότα. Την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα δεν μπορούν να συλλεχθούν δείγματα, ώστε να εντοπιστεί ο παραβάτης. Είναι ορατή, εκ του αποτελέσματος, η υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας και η έλλειψη μηχανισμού άμεσης αντίδρασης σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
  • Την ανυπαρξία του Δήμου Μεταμόρφωσης και στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είδαμε καμία αντίδραση, ούτε στην κατεύθυνση των αρμόδιων φορέων, ούτε στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Η «προσπάθεια» για την υποτιθέμενη προστασία του Κηφισού παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον.

Η υπόθεση προστασίας του Κηφισού, σε σημαντικό βαθμό, εναπόκειται στους πολίτες. Η εγρήγορσή τους, η άμεση αντίδραση και ενημέρωση, μπορεί να διαφυλάξει το ποτάμι μας και να αποτρέψει όσους επιδιώκουν να ξεφορτωθούν απόβλητα χωρίς κόστος, επιβαρύνοντας την κοινωνία. Η άμεση δημοσιοποίηση κάθε τέτοιου γεγονότος λειτουργεί αποτρεπτικά. Εκεί που δεν λειτουργούν οι θεσμοί ας λειτουργήσουν οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet