Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό
Πολιτική

Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, εν αναμονή μάλιστα και του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Η κρίσιμη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 4.00 το απόγευμα, με τις εργασίες να «ανοίγουν» με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο αν θα επέλθει ένας ριζικός ανασχηματισμός ή αν οι παρεμβάσεις θα είναι περιορισμένου χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι αλλαγές προσώπων θα έχουν ως κεντρικό «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Δεν αποκλείεται παράλληλα, να συζητηθεί η προοπτική «ανοίγματος» της κυβέρνησης τόσο προς το κέντρο όσο και προς την κεντροδεξιά, με στόχο τον διεμβολισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, επίσης, αναμένεται να εξεταστούν και πιθανές αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος, εν όψει και του επόμενου, εκλογικού έτους.

Στόχο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ανάδειξη της εικόνας ενός κόμματος, το οποίο είναι «δίπλα στην κοινωνία, τον πολίτη και τον εργαζόμενο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet