Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Το κτήριο της Π.Ε. Βορείου Τομέα στο Μαρούσι εγκυμονεί κινδύνους
Κοινωνία

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Το κτήριο της Π.Ε. Βορείου Τομέα στο Μαρούσι εγκυμονεί κινδύνους

Διαμαρτύρεται για τη μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών σε κτήρια στο Μαρούσι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τονίζει ότι το κτήριο εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που θα το επισκέπτονται.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι στο κτήριο δεν υπάρχουν δύο έξοδοι διαφυγής, ότι χορηγήθηκε από την Πυροσβεστική Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας με μία μόνο οδό διαφυγής και ότι ο χώρος μισθώθηκε από την Περιφέρεια με «φωτογραφικό διαγωνισμό» και με «μία μόνο προσφορά».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής:

Όταν δεν υπολογίζονται οι ανθρώπινες ζωές, επιλέγονται κτήρια που εγκυμονούν κινδύνους για εργαζόμενους και πολίτες 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα προμελετημένα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού δεν έχουν τελειωμό…

Σε κτήρια του 1978 στο Μαρούσι, χωρίς έλεγχο για τη στατική τους επάρκεια και με «συγχωροχάρτι» από την Πυροσβεστική  Υπηρεσία μεταφέρουν τις υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Όλα στο έλεος των κομματικών τους επιλογών και σκοπιμοτήτων.

Τι κι αν τα κτήρια αυτά χτίστηκαν με παμπάλαιους οικοδομικούς κανονισμούς, τι κι αν δεν έχουν εφαρμοστεί οι αντισεισμικοί κανονισμοί, τι κι αν οι εργαζόμενοι ζητούσαμε έλεγχο της στατικής επάρκειας των κτηρίων, τι κι αν ζητούσαμε κτήρια που να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες υποδομές!!! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Αποδεικνύουν και με αυτές τους επιλογές ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων, ούτε αυτών, που χρησιμοποιούνται για δημόσιες λειτουργίες.

Τι κι αν απαιτούνται δύο οδεύσεις διαφυγής σε πολυώροφα κτήρια; Κατέθεσαν «χέρι-χέρι» με τους ιδιοκτήτες αίτημα για «έγκριση απόκλισης» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και τους χορήγησε Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας με μία οδό διαφυγής!!! με την αιτιολογία ότι το κτήριο είναι προ του 1989 και δεν μπορεί να κατασκευαστεί δεύτερη, χωρίς να επηρεαστεί η στατική επάρκεια του κτηρίου!!!

Φαίνεται, όμως, ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε σοβαρούς λόγους να προχωρήσει σε μίσθωση των συγκεκριμένων κτηρίων, στη συγκεκριμένη περιοχή, με «φωτογραφικό» διαγωνισμό και με μία μόνο προσφορά!!!

Αυτές τις επιλογές κάνουν και μετά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα στους σεισμοπαθείς, στους πυρόπληκτους κ.λπ.

Πού ακούστηκε σε πενταόροφο κτήριο που θα στεγάζει υπηρεσίες που έχουν καθημερινή συναλλαγή με εκατοντάδες πολίτες να μην πληρούνται ούτε οι βασικές προϋποθέσεις ασφαλούς εργασίας και διαμονής; Πού ακούστηκε να δίνονται «αποκλίσεις» σε κτήρια που εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι;

Είμαστε απέναντι στις επιλογές αυτές και θα είμαστε έως ότου εξασφαλίσουμε σύγχρονους όρους υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά και τη ζωή μας γενικότερα, και απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα σ΄ αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος ζητάμε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet