Γ. Σγουρός: Τι έκανε στη φωτιά στην Νταού Πεντέλης ο επί 20 χρόνια δήμαρχος Πεντέλης;
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Τι έκανε στη φωτιά στην Νταού Πεντέλης ο επί 20 χρόνια δήμαρχος Πεντέλης;

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Πεντέλης άσκησε ο τέως περιφερειάρχης Αττικής και νυν επικεφαλής της παράταξης Αττική, Γιάννης Σγουρός, για την αντίδραση του διοικητικού μηχανισμού του στην πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νταού Πεντέλης και η οποία εν συνεχεία κατέκαψε την Ανατολική Αττική, στοιχίζοντας δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στη σχετική συζήτηση που έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Σγουρός υπενθύμισε παλαιότερη συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, το 2009, έναν μήνα πριν ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά στο Πεντελικό, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχε σημείο όπου η πρόσβαση ήταν αδύνατη για τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ όταν ρώτησε τι θα γίνει εάν δεν μπορούν να προσεγγίσουν στον χώρο πεζοπόρα τμήματα ή δεν είναι δυνατόν να πετάξουν πυροσβεστικά αεροσκάφη, η απάντηση που έλαβε από τον δήμαρχο ήταν: «Ε, τότε, θα καταστραφούμε»… «Ο κ. Στεργίου! Ο οποίος είναι επί 20 χρόνια δήμαρχος στην Πεντέλη!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.

Επίσης, ο τέως περιφερειάρχης αναρωτήθηκε γιατί δεν σβήστηκε η φωτιά στην Νταού στα πρώτα πέντε λεπτά, όταν ακόμη έκαιγε χαμηλή βλάστηση, από τα πυροσβεστικά οχήματα του εθελοντισμού του Δήμου Πεντέλης, τα οποία έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια, αντί ο δήμαρχος να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό και να ζητά να του στείλει αεροπλάνο. Και μάλιστα, όταν γνώριζε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στη φωτιά στην Κινέτα και υπάρχει ένα ελικόπτερο που δεν μπορούσε να πετάξει!

«Τι μου λέτε, λοιπόν, εδώ; Αναλαμβάνετε ευθύνες, χωρίς να ξέρετε τι σας γίνεται» κατέληξε στη σχετική παρέμβασή του ο κ. Σγουρός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο (από 1:04:00 έως 1:05:20)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet