Ξ. Μανιατογιάννης: Ως εδώ με την ανευθυνότητα για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Κοινωνία

Ξ. Μανιατογιάννης: Ως εδώ με την ανευθυνότητα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Για «ανευθυνότητα» του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή Γιάννη Πισιμίση κάνει λόγο ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, με αφορμή διαδικτυακές αναρτήσεις του πρώτου σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην πόλη.

Η επίμαχη ανάρτηση του κ. Γ. Πισιμίση.

«Η ανευθυνότητα δεν είναι πολιτική» τονίζει ο δήμαρχος, ο οποίος ενημερώνει για τα μέτρα που έχουν λάβει τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια Αττικής, για τους ψεκασμούς προνυμφοκτονίας κατά των κουνουπιών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με τις διαδικτυακές αναρτήσεις του δημοτικού συμβόλου της Νέας Πνοής κ. Πισιμίση και την αναπαραγωγή και σχολιασμό τους από τον αντιπολιτευτικό Τύπο για το ζήτημα της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και στην περιοχή μας, μεταξύ σειράς περιοχών στην Αττική και στη χώρα μας, σας ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι:

Οι κατάλληλοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κατά των κουνουπιών έχουν αρχίσει στην πόλη μας από την αρχή της άνοιξης και επαναλαμβάνονται τακτικά μέχρι σήμερα και για όσο θα διαρκεί το πρόβλημα, τόσο από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία όσο και από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στα διοικητικά όρια του  Δήμου Βριλησσίων έχει επαναληφθεί ήδη οκτώ φορές (ανά 15-20 ημέρες) στα επίμαχα σημεία και ευρύτερες περιοχές συγκεντρώσεις εντόμων, από τέλος Μαρτίου έως το τέλος Αυγούστου.

Σας ενημερώνουμε ότι ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων:

α) Η εκτέλεση του προγράμματος της 9ης εφαρμογής επίγειων ψεκασμών κουνουπιών, η οποία θα ξεκινήσει  από  την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και θα περιλαμβάνει όλα τα σημεία συγκεντρωμένων υδάτων και τα φρεάτια  ομβρίων υδάτων, παρόχθιες περιοχές των ρεμάτων Χαλανδρίου και Βριλησσού, εγκαταλειμμένα οικόπεδα και σημεία που αναφέρεται από δημότες ότι εμφανίζονται εστίες κουνουπιών.

β) Το πρόγραμμα της 2ης εφαρμογής απεντόμωσης – μυοκτονίας του Δήμου Βριλησσίων στα δημοτικά κτήρια και σχολικά συγκροτήματα, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για το τρέχον έτος έχουν ήδη διενεργηθεί εννέα ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, με τελευταίο τον κύκλο επίγειων ψεκασμών που ξεκίνησε την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Όσο για τα διακινούμενα στο διαδίκτυο από τον ίδιο σύμβουλο της Νέας Πνοής ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγείας Βορείου Τομέα τον ενημέρωσαν ότι «η πόλη μας είναι κέντρο αναπαραγωγής κουνουπιών», πρόκειται για καταφανώς ψευδή αναφορά, καθώς οι εν λόγω αναφερόμενες δημόσιες αρχές έχουν επισημάνει στον Δήμο Βριλησσίων και ενημερώνουν σταθερά με ενημερωτικό υλικό και διά ζώσης κάθε ενδιαφερόμενο ότι «δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα την περίοδο 2018, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές κυκλοφορίας», καθώς και ότι «μέχρι στιγμής, κατά την περίοδο μετάδοσης 2018, έχουν καταγραφεί ανθρώπινα κρούσματα της λοίμωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς & Νήσων, Κορινθίας, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Ροδόπης, Έβρου και Ρεθύμνου».

Επίσης, κανένα «έλος» δεν υπάρχει στο πάρκο της Ναυτικής Βάσης, καθώς τα ύδατα της λιμνούλας έχουν συμπεριληφθεί σε κάθε κύκλο ψεκαστικής εφαρμογής, ενώ στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου και στο ρέμα Βριλησσού έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι επίγειοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών, τόσο από τον Δήμο Βριλησσίων όσο και από την Περιφέρεια Αττικής.

Ως εδώ με την κινδυνολογία ακόμα και σε θέματα δημόσιας υγείας.

Η ανευθυνότητα δεν είναι πολιτική και όσοι, μανιωδώς και με οποιαδήποτε αφορμή επιδιώκουν πολιτικά οφέλη με κάθε κόστος και σε κάθε «ευκαιρία», μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet