Αναγέννηση Πεύκης: Σύναψη συνεργασιών με επιστήμονες
Αθλητισμός

Αναγέννηση Πεύκης: Σύναψη συνεργασιών με επιστήμονες

Τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αθλητές του αναβαθμίζει ο αθλητικός σύλλογος Αναγέννηση Πεύκης μέσω σύναψης συνεργασιών με επιστήμονες από τους χώρους της υγείας και του αθλητισμού.

«Ως Σύλλογος έχουμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο να προσφέρουμε και να δημιουργούμε για τα παιδιά μας τις ιδανικότερες συνθήκες άθλησης, αλλά και να αναβαθμίζουμε διαρκώς και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας» επισημαίνει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2018 ο Σύλλογος έχει συνάψει συνεργασία με δύο επιστήμονες και φέτος ανανεώνει τη συνεργασία τους για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για:

  • Τη δρ. Μαρία Σταμούλη-Ματθαίου, βιοπαθολόγο – μικροβιολόγο και το Διαγνωστικό – Μικροβιολογικό ιατρείο της και μέλος του δικτύου iatrika (email [email protected]).
  • Το κέντρο φυσικοθεραπείας & αποκατάστασης του φυσικοθεραπευτή Γιώργου Ψαρογιάννη (www.physiopsarogiannis.gr).

Ο Σύλλογος ανανέωσε τη συνεργασία του και με άλλους επιστήμονες με γνώση στον χώρο του αθλητισμού προς όφελος των αθλητών/τριών μας.

Συγκεκριμένα, ανανέωσε τη συνεργασία του με τους:

  • Φρόσω Πατσού, M.Sc., ψυχολόγο πτυχιούχο του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία, επιστημονική συνεργάτη Εθνικής Ομάδας Στίβου, επιστημονική συνεργάτη Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΑΕΚ, πρ. αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Στίβου – OLY και πρ. πρωταθλήτρια Ελλάδας, υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Ψυχολογίας (www.idealpsychology.gr).
  • Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD, διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κλινική διαιτολόγο – αθλητική δατροφολόγο, επιστημονική συνεργάτη ΣΕΓΑΣ – διατροφολόγο της Εθνικής Ομάδας Στίβου, επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ» (www.thermida.com).

«Η συνεργασία μας αυτή είναι απαρχή ώθησης και εξέλιξης για τα παιδιά του Συλλόγου μας, καθώς θα έχει τον διττό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της εκμάθησης στην αθλητική ψυχολογία και την αθλητική διατροφή» επισημαίνει ο Σύλλογος.

Για τους μικρούς αθλητές, επειδή η ψυχαγωγία έχει σπουδαίο ρόλο στη ζωή τους, ο Σύλλογος έχει συνάψει συνεργασία με προνομιακές τιμές στον πολυχώρο του Planet Physics.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι μικροί αθλητές γίνονται «επιστήμονες» και για τρεις ολόκληρες ώρες διασκεδάζουν, ανακαλύπτοντας εντυπωσιακά φαινόμενα Φυσικής και Χημείας. Σε ένα ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις του κάθε παιδιού, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές – που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας, εξερευνούν την διαδραστική έκθεση, κάνουν μόνα τους απλά πειράματα και παρακολουθούν εντυπωσιακότερα πειράματα επίδειξης από τους εξειδικευμένους Φυσικούς. Για τα πιο μικρά παιδιά, το πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτιστεί και να προσαρμοστεί με θεατρικό παιχνίδι, face-painting και μπαλονοκατασκευές. Κατασκευές, Πειράματα, Πειράματα στον κήπο, Ρομποτική, Θεατρικό παιχνίδι, «Πειράματα του ψύχους», «Έκρηξη και Ανάφλεξη!» (Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια, 15235, τηλ. 210 8033984, e-mail: [email protected]).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet