Αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το 100% των αιτήσεων εγγραφής μέσω voucher του προγράμματος ΕΣΠΑ («Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής»), όλες τις αιτήσεις επανεγγραφών και τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εγγραφών με συνδρομή κατάφεραν να καλύψουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και φέτος οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των φετινών εγγραφών, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς, είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (λόγω των νέων νόμων για τα προσωπικά δεδομένα, αναρτάται ο αριθμός πρωτοκόλλου των αιτήσεων που υπέβαλαν οι γονείς, δίχως το ονοματεπώνυμο).

Αναφορικά με τους γονείς που δεν κατάφεραν να πάρουν voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ο Δήμος επισημαίνει τα εξής: «Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ακόμα και οι γονείς που δεν κατάφεραν να πάρουν voucher για δωρεάν φιλοξενία, θα τύχουν των μειωμένων τροφείων (μέσος όρος μείωσης 20%) τα οποία θέσπισε από την αρχή της θητείας της η δημοτική Αρχή της πόλης για όλες τις κατηγορίες εισοδηματικών κριτηρίων των οικογενειών, με πλήρη ή εν μέρει απαλλαγή για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού».

Δραστήριο καλοκαίρι – ανανέωση για τον παιδικό σταθμό της Χρ. Βασιλείου

Την ανακαίνιση δύο αιθουσών στον παιδικό σταθμό της οδού Χρυσοστόμου Βασιλείου ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε η συγκεκριμένη δομή να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους μικρούς Ηρακλειώτες στα πρώτα τους σχολικά βήματα. Μάλιστα, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κόστος για το δημοτικό ταμείο, καθώς η δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση της παρέμβασης από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε, όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή, «στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης του ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί στα παιδιά της πόλης».

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο νέος σταθμός στο Παλαιό Ηράκλειο

Με τις ανάγκες της πόλης συνεχώς να αυξάνονται, ο Δήμος φροντίζει, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, να ανταποκριθεί προκειμένου να καλύψει τους κατοίκους της. Έτσι, προχωρά με γοργούς, όπως επισημαίνει, ρυθμούς την ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού που κατασκευάζεται στο Παλαιό Ηράκλειο (ανάμεσα στη Λεωφόρο Πλαπούτα και την οδό Κωστή Παλαμά), προκειμένου από την επόμενη σχολική χρονιά 2019 -2020 να είναι διαθέσιμος για να υποδεχθεί περισσότερα παιδιά Ηρακλειωτών.

«Μέλημά μας και η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών που πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να έχουν τα παιδιά της πόλης μας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και μάθησης» το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας), Χρυσούλας Αγγελοπούλου.

«Τη στιγμή που πρώτο θέμα στις ειδήσεις παίζει το γεγονός ότι παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει καταφέρει να καλύψει στο ακέραιο τις αιτήσεις μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ ενώ, με τη συνεχή αύξηση των δομών του, φροντίζει και στο μέλλον να βρίσκουν όλα τα Ηρακλειωτόπουλα μια φιλόξενη στέγη στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς» σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet