Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η ασθενής μνήμη του κ. Θεοδωρακόπουλου
Κοινωνία

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η ασθενής μνήμη του κ. Θεοδωρακόπουλου

Με μία αυστηρή ανακοίνωση απαντά η δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης στον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο σχετικά με δήλωσή του για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ότι «πέρα από τις ευχές, οι νέοι φοιτητές πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα από τους Δήμους τους».

Η δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πολίτες τι έκανε, αλλά και τι «δεν έκανε» για τη σχολική κοινότητα και τους μαθητές ο κ. Θεοδωρακόπουλος επί δημαρχίας του στον Δήμο Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης:

Η ασθενής μνήμη του κ. Θεοδωρακόπουλου

Κάθε φορά που βγάζει ανακοίνωση ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αυτοκτονεί η λογική. Προφανώς, επειδή έχει κοντή μνήμη ο ίδιος, θεωρεί ότι έχουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση του αναφέρει ότι θα προτιμούσε οι δημοτικοί άρχοντες αντί να στέλνουν ευχές στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών να ήταν σε θέση να στηρίξουν αυτά τα παιδιά με συγκεκριμένα μέτρα και για τη διευκόλυνση των σπουδών τους και υπόσχεται να το πράξει ο ίδιος.

Ας θυμίσουμε όμως στον κ. Θεοδωρακόπουλο τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε ο ίδιος για τους μαθητές του Δήμου Πεύκης ως άρχοντας (σύμφωνα με τον δικό του όρο).

Δεν κατασκεύασε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο σε χώρο ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ – ΟΣΚ στο Ηλιακό Χωριό, που μπορούσε να κατασκευάσει χωρίς ο Δήμος μας να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, καθώς είχε εξασφαλιστεί τότε η χρηματοδότησή του από τον ΟΣΚ.

Δεν απέκτησε ο Δήμος μας δωρεάν ένα άρτιο οικόπεδο έκτασηςπερίπου 600 τετραγωνικών μέτρων εντός της ιδιοκτησίας του πρώην εργοστασίου Πουρνάρα ανατρέποντας ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το 2006, επί δημαρχίας Παύλου Καμάρα, ο οποίος είχε έρθει σε τελική συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Και το ακίνητο αυτό παραμένει μέχρι σήμερα ένα κουφάρι.

Αφού του θυμίσαμε τι δεν έκανε ας του θυμίσουμε τώρα και τι έκανε:

Το «μεγάλο έργο» του, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, ήταν το 2008 η «περιβόητη» μία και μοναδική ανάπλαση παιδικής χαράς επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Υψηλάντου, έργο για το οποίο όμως δαπάνησε ο Δήμος μας το ποσό των 220.000 ευρώ και μάλιστα με έκπτωση μόλις 4,7%. Ενδεικτικά να αναφέρουμε, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο Δήμος μας προχώρησε πρόσφατα στην ανάπλαση 17 παιδικών χαρών και στις δύο Δημοτικές Ενότητες και δαπάνησε συνολικά 181.000 ευρώ μέσα σε 5 έτη (2014-2018).

Ανάμεσα στα έργα του, ήταν επισκευές σχολικών κτηρίων το 2007 και η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων το 2009, προϋπολογισμού 111.000 (με έκπτωση 7%) και 80.000 (με έκπτωση 12%) αντιστοίχως, ενώ η σημερινή δημοτική Αρχή διέθεσε περίπου 250.000 ευρώ για έργα επισκευών και συντήρησης μόνο για το 2017 συν 141.370 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες.

Ο κύριος Θεοδωρακόπουλος, σπαταλώντας πόρους τους Δήμου, που δεν υπήρχαν, μας παρέδωσε έναν Δήμο με δανειακές υποχρεώσεις σε τράπεζες ύψους 14.008.526 ευρώ και υποχρεώσεις προς τρίτους το 2010 3.984.359,43 ευρώ.

Αλλά ας πούμε ότι ο κ. Θεοδωρακόπουλος έχει ξεχάσει τις πράξεις και τις παραλήψεις της δημαρχιακής θητείας του. Άλλωστε για αυτές καταψηφίστηκε το 2010 και το 2014, μένοντας μάλιστα τη δεύτερη φορά εκτός δευτέρου γύρου. Οι πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης τον εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρακολουθεί τα έργα της δημοτικής Αρχής και να ψηφίζει. Όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του δεν ξεχνά μόνο τα παλιά, αλλά και τα πρόσφατα.

Να του θυμίσουμε λοιπόν κάποιες από τις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής για τη νέα γενιά του Δήμου μας.

Ολοκληρώσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Πεύκης και του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων με την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης νέων κουφωμάτων κ.ά., ύψους 256.916,88 ευρώ.

Ολοκληρώσαμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης με την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης δώματος, αντικατάστασης κουφωμάτων, αντικατάστασης λαμπτήρων με νέους τύπου LED κ.ά., ύψους 85.565,66 ευρώ.

Στο Ηλιακό Χωριό υλοποιείται το έργο ανέγερσης δύο νέων Νηπιαγωγείων και ενός Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Προχωράμε στην ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασιου Πεύκης με νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, νέο γήπεδο 5×5 και μεταφορά του γηπέδου βόλεϊ, έργο ύψους 102.000 ευρώ.

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο 185.000 ευρώ (από τα 268.000 ευρώ που προέβλεπε η μελέτη) προχωράμε στην ανάπλαση και του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασίου Λυκόβρυσης.

Με χρηματοδότηση ύψους 127.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ προχωράμε σε ένα έργο επισκευής, συντήρησης σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων. Επιπλέον έχουμε εξασφαλίσει 208.000 ευρώ από το ίδιο Πρόγραμμα σε ένα άλλο έργο για την αναβάθμιση των παιδικών μας χαρών μέσω της απόκτησης οργάνων, του οποίου η μελέτη φτάνει τα 260.000 ευρώ.

Επιπλέον, προχωράμε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους έργων για την «Αντικεραυνική προστασία σχολικών κτηρίων» με προϋπολογισμό 75.000,00 ευρώ, και για τις «Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων 2018» προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ. 

Από την περσινή χρονιά συμβάλουμε στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των οικογενειών παρέχοντας δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία που απαιτούνται για τα σχετικά σχολικά μαθήματα σε όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν φέτος να φοιτούν στην Α΄ Λυκείου των σχολείων του Δήμου και στις δύο Δημοτικές του Κοινότητες, την Πεύκη και τη Λυκόβρυση. Είναι μια δαπάνη 3.200 ευρώ.

Ενισχύουμε σε ετήσια βάση με ίδιους πόρους τον προϋπολογισμό των Σχολικών Επιτροπών που προχωρούν σε μικρότερης κλίμακας εργασίες και προμήθειες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα το 2015 δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 20.000 ευρώ, το 2016 40.000 ευρώ και το 2017 170.000 ευρώ. Το 2018 δόθηκαν από πόρους του Δήμου 50.000 ευρώ, χρήματα που διατέθηκαν για την αγορά λευκών πινάκων που αντικαθιστούν τους μαυροπίνακες στις αίθουσες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Επίσης, έγινε προμήθεια φορητών συστημάτων διαδραστικού πίνακα, προκειμένου να γίνεται και τέτοια χρήση, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Τέλος, βραβεύουμε τους τρεις επιτυχόντες από κάθε Λύκειο του Δήμου μας, δίνοντας από μια δωροεπιταγή 300 ευρώ ως μια μικρή ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας, δηλαδή συνολικά 2.700 ευρώ ετησίως.

Και όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω είναι αποκλειστικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα έργα στον τομέα του αθλητισμού, από τον οποίον, επίσης, επωφελείται η νέα γενιά του Δήμου μας ή οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.

Εμείς λοιπόν κύριε Θεοδωρακόπουλε μπορούμε να ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους νέους ανθρώπους και να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για έναν Δήμο στον οποίον θα μεγαλώσουν εκείνοι τα δικά τους παιδιά. Εσείς μπορείτε να υπόσχεστε, άλλωστε οι υποσχέσεις είναι τζάμπα. Αυτό που δεν είναι τζάμπα είναι τα έργα και οι ημέρες σας που τα πληρώναμε επί 7,5 χρόνια.

Επειδή όμως η μνήμη του κ. Θεοδωρακόπουλου είναι, όπως είπαμε, ασθενής, μπορεί να μας πει γιατί το όνομά του μαζί με τη φωτογραφία του φιγουράρουν μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδα με τίτλους «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπατάλης» ή «Το μεγάλο πάρτι του Αθήνα 97»; Μήπως είναι ανάμεσα στους υπόλογους της Οργανωτικής Επιτροπής που καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο Ταμείο 12.448.198 ευρώ, χρήματα τα οποία έχουν καταλογισθεί σύμφωνα με το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ. αριθμ. 0059 πράξη καταλογισμού του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνέδριου στις 16/12/2016) ή είναι κάποιος άλλος Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet