Γ. Σγουρός: Να χρηματοδοτηθούν άμεσα από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής τα αντιπλημμυρικά στις πληγείσες περιοχές
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Να χρηματοδοτηθούν άμεσα από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής τα αντιπλημμυρικά στις πληγείσες περιοχές

Να χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, καλεί τη διοίκησή της ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Γιάννη Σγουρού στάθηκε επιστολή που έστειλε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία ζητεί την αύξηση των πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ανέρχονται στο ύψος των 16,9 εκατ. ευρώ..

Ο κ. Γ. Σγουρός επισημαίνει ότι «καθώς ο κίνδυνος οι πληγείσες περιοχές να βρεθούν εκτεθειμένες σε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα ελλοχεύει, η Περιφέρεια θα πρέπει να σπεύσει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό για να γίνουν τα έργα, όπως έχει προτείνει επανειλημμένα, και όχι να αναμένει πότε και εάν θα βρει τους αναγκαίους πόρους η κυβέρνηση».

Με ανακοίνωσή του ο κ. Γ. Σγουρός υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 παραδόθηκε στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αποθεματικό ύψους 350 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε έκτακτες περιστάσεις και να μπορεί να συνδράμει και άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα όταν υπάρχει ανάγκη, όπως έγινε με την περίπτωση των σεισμόπληκτων περιοχών σε Κεφαλλονιά και Λέσβο, όπου διατέθηκαν ποσά ύψους σχεδόν 8 εκατ. ευρώ.

«42 μέρες μετά την απίστευτη τραγωδία στο Μάτι, κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής αλληλογραφούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, για τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν για να προστατευτεί ο κόσμος από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, ενώ οι συμπολίτες μας παλεύουν ακόμα για να κλείσουν τις πληγές τους, ο διαγωνισμός ανευθυνότητας ανάμεσα σε κυβέρνηση και Περιφέρεια συνεχίζεται», σημείωσε σχετικά ο κ. Γ. Σγουρός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet