Πάνω από 2.000 θεατές στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

Πάνω από 2.000 θεατές στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Ρεματιάς

Περισσότεροι από 2.000 θεατές απόλαυσαν δωρεάν τη μοναδική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου που φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 29 Αυγούστου. Παρά το ότι το θέατρο ήταν γεμάτο κόσμο η ατμόσφαιρα υπήρξε κατανυκτική καθ΄ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συναυλία που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο της Ρεματιάς τραγουδώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τα μελοποιημένα από τον συνθέτη ποιήματα του Νίκου Καββαδία, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά με τρία πιάνα.

Μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο βρέθηκαν επί σκηνής οι Θοδωρής Οικονόμου και Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά μαγεύοντας το κοινό με τη δεξιοτεχνία τους. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας, ενώ μια από τις πιο «δυνατές» στιγμές της συναυλίας ήταν όταν από το πιάνο του, ακούστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος: «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία…».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ποίηση και μουσική, παρουσιάστηκαν, επίσης, έργα μελοποιημένης ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και των σύγχρονων ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς Χριστόφορου Λιοντάκη και Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ ύστερα από 40 χρόνια επανεκτελέστηκε το έργο «Ιχνογραφία» του Κώστα Παπαγεωργίου.

Ο συνθέτης μίλησε στο κοινό για τα έργα που παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς και αφιέρωσε αρκετές από τις εκτελέσεις των συνθέσεών του σε αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο προσωπικός τόνος με τον οποίο μίλησε στο κλείσιμο της βραδιάς για να πάρει ως απάντηση από το κοινό το πιο θερμό χειροκρότημα: «Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κι εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη δύναμη που μου δίνετε. Τα προβλήματά μου είναι γνωστά, αλλά θα τα νικήσω».

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Κωνσταντίνου Μαντάς, αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρέσβης της Νικαράγουα, Miguel Capuano, καθώς και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet