Ζ. Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία
Πολιτική

Ζ. Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία

Την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφορικά με τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια δηλώσεων με αφορμή την επίσκεψη του Αυστριακού καγκελαρίου, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη γειτονική χώρα, σημείωσε ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

«Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την Ε.Ε.» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, καθώς η Βιέννη φιλοξένησε σημαντικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Στη Βιέννη γράφτηκε ιστορία», σημείωσε ο Ζάεφ και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την πόρτα για την πλήρη ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet