Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Ούτε με τον Πινοσέτ, ούτε με τον Μαδούρο – Με την Αυτοδιοίκηση, για μια ισχυρή Ελλάδα
Αυτοδιοίκηση

Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Ούτε με τον Πινοσέτ, ούτε με τον Μαδούρο – Με την Αυτοδιοίκηση, για μια ισχυρή Ελλάδα

Με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ευχαριστώ καταρχήν τον κ. Πρωθυπουργό για την αναφορά του στο πρόσωπό μου, στη σημερινή συνέντευξή του με αφορμή τη ΔΕΘ. Με την αναφορά αυτή ο ίδιος, πολύ σωστά, έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές που μας είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν. 

Για εκείνον το δίλημμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοντέλο Πινοσέτ η στο μοντέλο Μαδούρο.

Για μένα , το δίλημμα είναι: 

Είτε να διαλέξουμε μεταξύ ενός υπέρ συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού και κομματικά ελεγχόμενου Κράτους , με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου. -το μοντέλο κράτους του κ. Τσίπρα- είτε να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο Κράτος,  με αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ισχυρή, οικονομικά ανεξάρτητη και λειτουργικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους. Αυτό το μοντέλο κράτους που διεκδικεί η ΚΕΔΕ.

Σέβομαι το αξίωμα που υπηρετεί ο κ. Τσίπρας και τον ίδιο προσωπικά, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω τη στήριξη του κόμματός του. Δεν τη θέλω, δεν την επιδίωξα άλλωστε ποτέ. 

Πρώτον γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες, διεκδικώντας τη στήριξη της κοινωνίας και όχι των κομμάτων. Και δεύτερον, γιατί υπηρετούμε άλλη ιδεολογία. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Μαδούρο, ούτε με τον Πινοσέτ. Είμαι με την Αυτοδιοίκηση και με τους πολίτες.

Επίσης, έχουμε και μια ακόμη μεγάλη διαφορά. Εγώ είμαι αντίθετος με την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στο κράτος των Σκοπίων. 

Ας στηρίξει λοιπόν όποιον έχει τις ίδιες με αυτόν απόψεις στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος.

Εγώ εμπιστεύομαι την κρίση τους και δεν τη φοβάμαι, όπως τη φοβούνται άλλοι που κυκλοφορούν νύχτα και κρύβονται πίσω από κλούβες και ΜΑΤ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet