Συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς ο Γ. Θωμάκος
Κοινωνία

Συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς ο Γ. Θωμάκος

Συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς και σωματεία του Δήμου Κηφισιάς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης, Γιώργος Θωμάκος, καθώς επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας, το Δημοτικό Πολυιατρείο, τα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Άγιοι Ανάργυροι» και συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς.

Εν τω μεταξύ, στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού που ακολουθεί, ο κ. Γιώργος Θωμάκος εκφράζει την ανησυχία του και για τη ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουλίου (βλέπε δημοσίευμα Σε πρόωρες… διακοπές το Δημοτικό Συμβούλιο), ελλείψει απαρτίας.

Επισκέψεις και συναντήσεις του νέου δημάρχου Κηφισιάς Γ. Θωμάκου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς και σωματεία του Δήμου Κηφισιάς ο νέος δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος. Πραγματοποίησε επισκέψεις στο ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας, το Δημοτικό Πολυιατρείο- Δρυμπέτειο, τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αγίων Αναργύρων ενώ συναντήθηκε και με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου.

Ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας της νέας δημοτικής αρχής είναι η ιδιαίτερη φροντίδα και η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα του τομέα που αφορά στην τρίτη ηλικία. Ο κ. Γ. Θωμάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας και άκουσε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Μάλιστα τόνισε πως θα αναβαθμιστεί ο τρόπος διοίκησης του ΚΑΠΗ και θα εξομοιωθεί με αυτόν που λειτουργούν τα ΚΑΠΗ της Κηφισιάς.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Θωμάκος επισκέφτηκε και το Δημοτικό Πολυϊατρείο- Δρυμπέτειο, όπου ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ενώ δεσμεύθηκε πως θα προσπαθήσει να ενισχύσει τα ιατρεία με ειδικότητες γιατρών- εθελοντών που λείπουν.

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η νέα δημοτική αρχή στον τομέα της Υγείας καταδεικνύουν και οι επισκέψεις του κ. Γ. Θωμάκου στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Ο κ. Θωμάκος είχε συνάντηση γνωριμίας με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΚΑΤ Ευάγγελο Βουμβουλάκη, όπου παραβρέθηκαν επίσης και ιατροί μέλη του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης».

Ο νέος δήμαρχος ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τα προβλήματά του όπως το στελεχιακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο, τα επόμενα χρόνια, οι παλιές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες σε ηλεκτροδότηση, η ελλιπής περιποίηση του υπαίθριου χώρου του νοσοκομείου κ.ά. και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με τον Δήμο και με τους υπόλοιπους φορείς για την αρτιότερη στελέχωση και λειτουργία του.

O διοικητής του ΚΑΤ επανέλαβε αίτημα του που είχε εκφράσει και στην απερχόμενη δημοτική αρχή προκειμένου να γίνει μια προγραμματική σύμβαση για να καταχωρηθεί ο παιδικός σταθμός του νοσοκομείου στον Δήμο. Από την πλευρά του ο κ. Γ. Θωμάκος δήλωσε ότι η πρόταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα, τη στιγμή που ο Δήμος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη ζήτηση στους παιδικούς του σταθμούς και θα αναζητηθεί τρόπος συνεργασίας. Επίσης λύση θα αναζητηθεί και για τον εγκαταλειμμένο θερινό κινηματογράφο που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Ελευθέριο Μπούλια. Ο διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να φροντίσει για την προσβασιμότητα του νοσοκομείου, να αυξηθεί η σήμανση και να μπουν μεγαλύτερες και ευκρινέστερες πινακίδες, να αυξηθούν οι λεωφορειακές γραμμές και τέλος σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δρομολογηθεί η κατασκευή της περιφερειακής οδού για την οποία έχει ήδη εγκριθεί σχετικό κονδύλι.

Ο κ. Γ. Θωμάκος από την πλευρά του δεσμεύθηκε για συνεχή συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με το Νοσοκομείο αλλά και με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ογκολογικό κέντρο της χώρας μας και να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο κ. Θωμάκος ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων τη συνδρομή του προκειμένου να ενισχυθούν εθελοντικά τα δημοτικά πολυιατρεία της περιοχής μας από ιατρούς του νοσοκομείου σε ειδικότητες που παρουσιάζεται έλλειψη.

Παράλληλα ο κ. Γ. Θωμάκος είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Ο νέος δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες μεταχειρίσεις υπαλλήλων, θα γίνει προσπάθεια για ανάκτηση παλαιών κεκτημένων των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους πάντα με δικαιοσύνη αλλά και με αυστηρότητα όπου οι κανόνες της δικαιοσύνης παραβιάζονται.

Ο κ. Γ. Θωμάκος μετά τις επισκέψεις στα Αστυνομικά τμήματα του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ζήτησε συνάντηση και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Η νέα δημοτική αρχή ζητά την ενίσχυση της αστυνόμευσης και των περιπολιών σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα όπως Εκάλη, Αδάμες και Νέα Κηφισιά.

Να υπογραμμίσουμε επίσης πως η νέα διοίκηση εκφράζει τη μεγάλη της ανησυχία για τη ματαίωση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δεν προσήλθε ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων προκειμένου να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΠ Κηφισιάς, την έγκριση σημαντικών κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς καθώς και για σημαντικά έργα (π.χ. Ζηρίνειο), αλλά και για την έγκριση κονδυλίου για τη συνέχιση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στην Εκάλη. Ελπίζουμε ότι από τη διοίκηση θα επικρατήσει αίσθημα ευθύνης μέχρι και το τελευταίο λεπτό άσκησης των καθηκόντων της.

Η νέα διοίκηση, εξάλλου έχει ήδη ζητήσει με ανακοίνωσή της την προετοιμασία των σχολικών μονάδων, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, της αντιπυρικής προστασίας, των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ» αλλά και των προγραμμάτων μαζικού, σχολικού και παιδικού αθλητισμού με την εξασφάλιση των αναγκαίων ειδικοτήτων γυμναστών, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διαπίστωσε ότι οι παιδικές χαρές δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συστήνει το κλείσιμο, ενώ εμείς γνωρίζουμε πως μπορούν να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις καθώς αρκετά όργανα των παιδικών χαρών διαθέτουν 10ετή εγγύηση και μπορεί αυτό να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet