Έλληνας, 51 ετών και σεσημασμένος το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Έλληνας, 51 ετών και σεσημασμένος το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών, ο Β.Χ., παλιός γνώριμος των Αρχών, από ποινικές υποθέσεις (σ.σ.: φέρεται να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών) είναι το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

Μία δολοφονία που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, έρχεται να προστεθεί στη λίστα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον κόσμο της νύχτας που ξεκίνησε με το «συμβόλαιο θανάτου» του Βασίλη Στεφανάκου στις αρχές του χρόνου.

Ήταν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας και ο γεννημένος το 1967 Β.Χ. βρίσκονταν στη θέση του οδηγού σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας Fiat, το οποίο είχε σταθμεύσει επί της οδού Νεαπόλεως, λίγα μέτρα από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανώς είχε δώσει ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η πινακίδα του Ι.Χ. αυτοκινήτου «βγαίνει» σε όνομα γυναίκας, ηλικίας 60 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μία μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες προσέγγισε το Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τον συνοδηγό να ανοίγει πυρ και να πετυχαίνει τουλάχιστον τρεις φορές τον 51χρονο, ο οποίος σχεδόν ακαριαία έπεσε νεκρός. Μία από τις σφαίρες τον έχει βρει στο πρόσωπο.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Πρωταγωνιστής» σε… κωμικοτραγική ληστεία το θύμα δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Πρωταγωνιστής, σε μία ληστεία που τα γεγονότα της παραπέμπουν σε… μαύρη κωμωδία, ήταν το θύμα τη χθεσινοβραδινής μαφιόζικης δολοφονίας έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

Ήταν το μακρινό 1997, όταν 30χρονος τότε Β.Χ., μαζί με ένα ακόμη άτομο, αποφασίζουν να ληστέψουν τη χρηματαποστολή τράπεζας στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Το σχέδιο απλοϊκό, αλλά δοκιμασμένο από πολλούς στο παρελθόν, με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Οι δύο άνδρες είχαν στήσει από νωρίς καρτέρι, επιβαίνοντας στη μηχανή του Β.Χ., στη διασταύρωση των οδών Αχιλλέως και Ναϊάδων, περιμένοντας το όχημα της ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών.

Λίγο μετά τις 10.00 το θωρακισμένο φορτηγάκι φτάνει. Ο ένας από τους δύο υπαλλήλους κατεβαίνει κρατώντας στα χέρια του δύο σάκους με μερικές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές. «Μην κινηθείτε ληστεία», φωνάζουν οι δύο άνδρες και υπό την απειλή πιστολιού αρπάζουν τα χρήματα από τον «σεκιουριτά». Κάπου εκεί ξεκινάνε τα κωμικοτραγικά της υπόθεσης, καθώς ο Β.Χ. πυροβολεί προς το όχημα της χρηματαποστολής με σκοπό να πετύχει τα λάστιχα του και να το ακινητοποιήσει. Όμως η σφαίρα χτυπά το θωρακισμένο φορτηγάκι, εξοστρακίζεται και θραύσμα της τραυματίζει τον συνεργό του! Παρότι χάνει λίγο αίμα από το τραύμα στον θώρακα, οι δύο άνδρες ανεβαίνουν ξανά στη μοτοσικλέτα, αναπτύσσουν ταχύτητα και επιχειρούν να διαφύγουν μαζί με τα λεφτά.

Μούρη με μούρη με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων έχουν αφήσει όχημα διαφυγής -για να αφήσουν εκεί τη μηχανή και να χαθούν τα ίχνη τους-, ωστόσο, επειδή τους καταδιώκει το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δεν καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Μάλιστα, πετούν έναν από τους δύο σάκους δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Η… κακοδαιμονία τους δεν σταματά εκεί, καθώς λίγο παρακάτω πέφτουν μούρη με μούρη με περιπολικό στο οποίο επιβαίνει ο τότε διοικητής του Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου, που βλέποντας τη μοτοσικλέτα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στα στενάκια, θεωρεί ύποπτους τους αναβάτες και δίνει εντολή στον οδηγό του να καταδιώξουν τους ληστές. Ο Β.Χ. και ο συνεργός του αναγκάζονται να πετάξουν και τον δεύτερο σάκο με τα χρήματα που είχαν πάνω τους, ενώ οι αστυνομικοί χάνουν -για λίγο- τα ίχνη τους.

Οι δύο ληστές νομίζουν ότι ο… κίνδυνος πέρασε και καταφεύγουν σε γνωστό καφέ της λεωφόρου Ποσειδώνος, προκειμένου να πιουν έναν καφέ και να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει εντοπίσει κι ακολουθεί με μηχανή ένας αστυνομικός με πολιτικά, ο οποίος τους βλέπει να μπαίνουν στο καφέ, καλεί ενισχύσεις και μέσα σε λίγα λεπτά οι δύο ληστές βρίσκονται με χειροπέδες!

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet