Μαζί με μαθητές, τος γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Μαζί με μαθητές, τος γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καλωσόρισε τη νέα σχολική χρονιά η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκπαιδευτικός φιλόλογος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Στην επίσημη πρώτη των σχολείων, η κ. Πατούλη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητά μου παιδιά, σήμερα ανεβαίνετε ένα σκαλοπάτι στην εκπαιδευτική σας διαδρομή. Νέοι στόχοι, νέα όνειρα, νέες γνώσεις και εμπειρίες είναι μπροστά σας. Χωρίς άγχος, αλλά με δίψα για μάθηση και πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές σας, “ρουφήξτε” κάθε νέα πληροφορία, κάθε θετικό ερέθισμα που σας προσφέρει το σχολικό σας περιβάλλον και αξιοποιείστε το με τον καλύτερο τρόπο για τον εαυτό σας, την προσωπική σας βελτίωση και πρόοδο.

»Μην ξεχνάτε ότι ο αγώνας για αυτοβελτίωση, κατάκτηση της γνώσης και της ίδιας της ζωής είναι συνεχής. Οι καρποί των προσπαθειών σας, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα “πιάσουν” τόπο. Όλοι εμείς, οι δικοί σας άνθρωποι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας, είμαστε στο πλευρό σας να παλέψουμε μαζί. Σε ό,τι μας χρειαστείτε θα είμαστε εδώ, για κάθε συμβουλή, για κάθε στήριξη, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να έχετε μία όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να σας προσφέρουμε ένα σύγχρονο λειτουργικό σχολείο, ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό σε ευκαιρίες.

»Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τον δικό της ρόλο και το δικό της χρέος απέναντι σε όλους εσάς, τη νέα γενιά μας: να συμβάλλει στην κατεύθυνση της διασφάλισης ενός εύρυθμου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που θα προσφέρει στα παιδιά μας ασφάλεια, δημιουργικές διεξόδους, προοπτικές ανάπτυξης. Ο καθένας μας, μέσα από τον ρόλο και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, έχουμε ηθικό χρέος να σας προσφέρουμε τις δυνατότητες να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να κάνετε πράξη τα όνειρά σας, εδώ στον τόπο σας. Έχουμε χρέος να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη διαρροή των ταλέντων μας, της αφρόκρεμας των νέων μας στο εξωτερικό. Θέλουμε εσείς, που αποτελείται το μέλλον της πατρίδας μας, να δημιουργήσετε εδώ, να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να πετύχετε και να αναδειχθείτε εδώ, και όλοι μαζί να οικοδομήσουμε μία νέα Ελλάδα ευκαιριών, ανάπτυξης προοπτικής».

Τις ευχές της για καλή και δημιουργική χρονιά έδωσε η κ. Πατούλη-Σταυράκη και στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, αλλά και στις οικογένειες των παιδιών, επισημαίνοντας:

«Φίλοι καθηγητές, φίλοι γονείς. Καλή δύναμη στο πολυσύνθετο και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο προκλήσεις, έργο σας. Η μύηση στη γνώση, στις αξίες της αυτοπειθαρχίας, της αυτοεκτίμησης, της εργατικότητας, της επιμονής, της εγκαρτέρησης, του αλληλοσεβασμού μεταξύ των παιδιών μας είναι το Α και το Ω για μια καλή πορεία στη ζωή τους.

»Γονείς και καθηγητές έχουμε τον κύριο λόγο στη διαμόρφωση των συνειδήσεών τους. Εμείς θα βάλουμε τα θεμέλια για να στηριχθούν στα πόδια τους. Όπως εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα δρέψουμε τους καρπούς της όμορφης αυτής προσπάθειας, την ικανοποίηση και τη χαρά να τα βλέπουμε να πορεύονται στη ζωή ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, να προοδεύουν, να πετυχαίνουν. Και η λάμψη της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της ευτυχίας στα μάτια ενός παιδιού είναι ανταμοιβή ανεκτίμητη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet