Παναγιώτης Ηλιόπουλος: «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή…» – Μόνη λύση η συμμετοχή
Γνώμες

Παναγιώτης Ηλιόπουλος: «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή…» – Μόνη λύση η συμμετοχή

Το νέο «παραμυθάκι» του διαγγέλματος Τσίπρα περί εξόδου από το μνημόνιο, σε συνδυασμό με τον ανασχηματισμό, είναι γεγονός.

Καθημερινά, στις καλοκαιρινές διακοπές μου, επανέφερα στη σκέψη την πραγματικότητα από τη ρεαλιστική όψη της, αυτή της ελληνικής οικογένειας και του Έλληνα επιχειρηματία. Μια όψη, που όσο χαμόγελο και αν είχε λόγω καλοκαιριού, έκρυβε άγχος, μιζέρια και σκέψεις για την επιστροφή στη ρουτίνα και τα έξοδα που περιμένουν στη… γωνία, να σου «κλέψουν» κι άλλο από τη γαλήνη που πια μοιάζει αγαθό πολυτελείας.

Γράφει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος*

Το άγχος μεγάλωσε με την είσοδο του Σεπτεμβρίου. Μαζί του, για άλλη μια χρονιά, «επέστρεψαν» η αβεβαιότητα, η ανεργία, η άναρχη πολιτική διακυβέρνηση, που μας γεμίζουν ανασφάλεια,  κατάθλιψη και άγχος για το πότε θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

«Κολυμπάμε» για τέταρτη χρονιά σε μια «θάλασσα σκοτεινή» με πολλά άγνωστα «ψάρια» στον βυθό της και στεριά δεν φαίνεται από πουθενά. Τον «βυθό» τον συνθέτουν, με μεγάλη  ποικιλομορφία είναι αλήθεια, το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία, η περιθωριοποίηση των νέων και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Και εμείς, αγέρωχοι, συνεχίζουμε «να κολυμπάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Μια ελπίδα που μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα έρθει, αλλά αντί για αυτήν, ήρθε ο εφιάλτης και μάλιστα, σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή από αυτή που είχαμε δει όλοι κάποια στιγμή στον ύπνο μας.

Η δραστηριοποίηση και συμμετοχή όλων μας, ξεκινώντας από την πόλη μας και τη γειτονιά μας, είναι το μόνο «γιατρικό» που μπορεί να αντιμετωπίσει την αναρχία στην οποία έχουμε περιέλθει. Η πρόοδος στην κριτική μας σκέψη, η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση, η συμμετοχή στα κοινά, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επιβάλλεται -σήμερα περισσότερο από ποτέ- να αντικαταστήσουν την αδράνειά μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που μας περιβάλλουν.

Και ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι είναι η αποχή που σήμερα κυβερνά αυτόν τον τόπο. Και είναι η αποχή που δίνει τη δυνατότητα γέννησης και συντήρησης καθεστώτων όπως το σημερινό.

*Επιχειρηματίας/Μελίσσια

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet