Τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Σε τελετές αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19 παρέστη σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι: «Η αφετηρία αυτή σηματοδοτεί ελπίδα και ευθύνη. Ελπίδα που αποτελούν τα βλαστάρια σας, ευθύνη που αντιπροσωπεύουμε οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των σχολείων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επισήμανε, επίσης, ότι «οι αύλειοι χώροι των σχολείων είναι χώροι καταξίωσης των προσωπικοτήτων των παιδιών, αφού σ΄ αυτούς έχει εφαρμογή η ρήση της κοινωνιολογίας ότι “η καταξίωση του ατόμου επιτυγχάνεται στην αλάνα και είναι έννοια διαχρονική”».

Ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα ότι «τα παιδιά στους αύλειους χώρους των σχολείων πρέπει να μάθουν από τους γονείς και το σχολείο και αν δεν το μάθουν να ελέγχονται, ότι κανένα παιδί δεν φεύγει το μεσημέρι από το σχολείο με ψυχικό ή σωματικό τραύμα».

Στις τελετές αγιασμού παρέστησαν, επίσης, ο εθελοντής σύμβουλός του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Μελισσίων Σάββας Βορέας, Ν. Πεντέλης Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Πεντέλης Μιχάλης Κολιός, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ηλίας Τσουχνικάς, ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ, Παναγιώτης Μούστρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κιτσούλης, Ιωάννης Ζώης, Κώστας Τζουμάκας, Γιώργος Δρόσος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης, Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου, και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Βασίλης Λάζος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet