Εθελοντές για τη σύνταξη του Προφίλ Υγείας της πόλης αναζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Εθελοντές για τη σύνταξη του Προφίλ Υγείας της πόλης αναζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά τη σύνταξη του Προφίλ Υγείας της πόλης και ζητεί εθελοντές για να βοηθήσουν στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει: «Το Προφίλ Υγείας κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο αποτυπώνει την κατάσταση, αλλά και τις ανάγκες της αστικής κοινότητας στα θέματα Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά να συντάσσει το δικό του Προφίλ το οποίο θα του επιτρέψει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει, αλλά και το τι χρειάζεται στην πόλη. Συνεπώς θα αποτελέσει οδηγό για αποτελεσματικότερες πολιτικές και δράσεις πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας, που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων, προωθώντας παράλληλα την ενίσχυση της στοχευμένης ενημέρωσης των κατοίκων».

Στην κατεύθυνση της εκπόνησης της μελέτης για το Προφίλ Υγείας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεργάζεται με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ) και διεξάγει μια μεγάλη έρευνα στην πόλη.

Εθελοντές – συνεντευκτές θα επισκεφτούν ένα επαρκές και αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού από όλη την πόλη προκειμένου να βοηθήσουν τους μόνιμους κατοίκους στη συμπλήρωση των σχετικών ερωτηματολογίων, τα ευρήματα των οποίων θα αποτελέσουν την πηγή των στοιχείων για τη διαμόρφωση του Προφίλ Υγείας.

Οι εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα εκπαιδευτούν σχετικά για την εκτέλεση της έρευνας, ενώ θα τους χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ  για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους.

Οι εθελοντές θα έχουν μαζί τους, κατά τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων, βεβαίωση συνεντευκτή από τον Δήμο, προκειμένου να πιστοποιούν ότι εργάζονται για τον Δήμο έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν οποιεσδήποτε τυχόν επιφυλάξεις από τους συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στη διεξαγωγή της παραπάνω μελέτης, ως εθελοντές – συνεντευκτές, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δημαρχείο Ηρακλείου (Στ. Καραγιώργη 2, 1ος όροφος) στο ΚΕΠ Υγείας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες: κ. Α. Πλάκα, τηλ: 213 2000274, e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet