Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου

0
338 Προβολές

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων της διοίκησης του Δήμου, δημοτικών συμβούλων και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννη Νικολαράκου, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, κατά την οποία εξετάστηκαν μία σειρά από ζητήματα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς της πόλης και την αναβάθμισή της ενόψει και της ολοκλήρωσης της πλατείας και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από μέρους του δημάρχου Γ. Πατούλη σχετικά με μία σειρά από ενέργειες που δρομολογεί η διοίκηση του Δήμου για την ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας της εμπορικής αγοράς, όπως είναι η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της, ο έλεγχος των εισόδων των οχημάτων εντός των πεζοδρόμων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, οι εργασίες συντήρησης, επισκευής φθορών, αντικατάστασης εξοπλισμού όπου απαιτείται, η βελτίωση της προσβασιμότητας. Παράλληλα, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο που, όπως επισημάνθηκε, έχει εφαρμοστεί με την παρουσία ιδιωτικών φυλάκων σε 24ωρη βάρδια, αλλά και η δρομολογούμενη ανασύσταση του σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των εμπόρων και των καταναλωτών.

Όσον αφορά στην πορεία των εργασιών του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης και στη διαμόρφωση στην επίγεια επιφάνειά της μίας, όπως επισημαίνει ο Δήμος, «έξυπνης» πλατείας, πόλο έλξης για τους νέους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών της και μέσα στον Νοέμβριο θα έχει παραδοθεί στην πόλη και στους πολίτες του Αμαρουσίου.

«Προωθούμε ένα πακέτο συντονισμένων δράσεων αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου, ενίσχυσης της εμπορικότητας στη βάση του μοντέλου των openmalls, χρηματοδοτούμε ενέργειες με διάρκεια και προοπτική. Με την παράδοση της νέας ανακατασκευασμένης, σύγχρονης πλατείας Ευτέρπης και του απαραίτητου για το κέντρο της πόλης μας υπόγειου χώρου στάθμευσης δημιουργούμε ένα σύγχρονο τοπόσημο, δίνουμε στο κέντρο μας νέον αέρα ανάπτυξης και προοπτικής. Το κάνουμε πιο φιλόξενο σε κατοίκους και επισκέπτες, αφήνουμε σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη μας σε επίπεδο υποδομών, βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Σε αυτήν την προσπάθεια η στόχευση διοίκησης του Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου είναι κοινή: η ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, η αναβάθμιση της αγοράς του Αμαρουσίου» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, με τη συμμετοχή και της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, εξετάστηκαν, επίσης, οι προοπτικές που υπάρχουν για σύμπραξη και συνεργασία του Ομίλου με τον Δήμο Αμαρουσίου για μία σειρά από δράσεις πολιτισμού με επίκεντρο την αγορά της πόλης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βαγγέλης Κάββαλος, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα και Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Μάχη Νικολαράκου, καθώς και μέλη του Συλλόγου, καταστηματάρχες της πόλης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up