Σε πρόγραμμα Erasmus+ το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Σε πρόγραμμα Erasmus+ το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που αφορά στη συνεργασία και την καινοτομία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Promoting Inclusion Through Educational 3D-Printing», το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ σχολικών μονάδων, Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2019.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο οργανισμός Consellería de Educación, Investigación, Cultura y Deporte της Ισπανίας και συμμετέχοντες είναι οι: α) σχολεία της Ελλάδας και της Ισπανίας, β) οργανισμοί που ενεργοποιούνται στην ένταξη των μερικώς και μη βλεπόντων μαθητών και γ) οργανισμοί που ασχολούνται με την τριασδιάστατη εκτύπωση και προέρχονται από την Ελλάδα, τη Λετονία, την Ισπανία και την Ισλανδία.

Στόχος του προγράμματος είναι: α) ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών που αφορούν σε δράσεις που σχεδιάζονται από βλέποντες μαθητές για μερικώς ή μη βλέποντες μαθητές, β) η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικές εκμάθησης δημιουργίας υλικού για μερικώς ή μη βλέποντες μαθητές, γ) η εμπειρία της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην τάξη και δ) η ένταξη ομάδων που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης υλοποιούν το πρόγραμμα η διευθύντρια του σχολείου, Ειρήνη Τζοβλά, ο υποδιευθυντής, Γεώργιος Γεωργόπουλος, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Γεωργία Λάσκαρη και οι μαθητές και μαθήτριες του Στ2 τμήματος. Προκειμένου οι μαθητές/τριες να υλοποιήσουν δράσεις για μερικώς ή μη βλέποντες μαθητές και να εξοικειωθούν στη χρήση λογισμικών τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής θα μεταβεί κατά τον μήνα Οκτώβριο στη Βαλένθια της Ισπανίας να εκπαιδευτεί και ακολούθως να εκπαιδεύσει σχετικά τους/τις μαθητές/τριες.

Στις μέχρι τώρα συναντήσεις των εταίρων έχουν ρυθμιστεί θέματα που αφορούν στις υποχρεώσεις του κάθε εταίρου, έχει καταρτιστεί πλάνο με προτάσεις και χρονοδιαγράμματα και έχει πραγματοποιηθεί συνέδριο που αφορούσε στη  συνεισφορά των 3D εκτυπώσεων στη βελτίωση της καθημερινότητας των μερικώς βλεπόντων ή τυφλών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κάθε ενδιαφερόμενος από τους επίσημους ιστότοπους του Προγράμματος: ιστοσελίδα Erasmus Print 3D, twitter Erasmus Print 3D, facebook Erasmus Print 3D, καθώς και από την ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet