5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Το Σάββατο η συναυλία που διοργανώνει η οικογένεια
Κοινωνία

5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Το Σάββατο η συναυλία που διοργανώνει η οικογένεια

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, στο Κερατσίνι, τον Σεπτέμβριο του 2013. Η οικογένεια και οι φίλοι του, καλούν με αφορμή την επέτειο στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ», στην οποία θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, παίρνοντας θέση με τη μουσική τους.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της δίκης της Χρυσής Αυγής. Οικογένεια και φίλοι του Παύλου καλούν και στις 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι.

Στην ανακοίνωσή τους, οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, επισημαίνουν:

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε «το Τέρας» στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν «νόμιμο» πολιτικό κόμμα και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνέχεια των ιδεολογικών της προγόνων.

Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος.

Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική. Επίσης αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους.

(…) Στις 15/9 και όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουμε στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας μεγάλη συναυλία με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ», όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, παίρνοντας θέση με τη μουσική τους, και στις 18/9 στηρίζουμε την κεντρική αντιφασιστική πορεία που ξεκινάει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, με κατεύθυνση φέτος προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδεόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδηλώσεις της, και ειδικότερα τη συναυλία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15/9, παρότι αυτή επιχειρεί για ακόμα μία χρονιά να παραπλανήσει ως προς τη δήθεν συμμετοχή μας στις δράσεις της, τόσο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, όσο και το αντιφασιστικό κίνημα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet