Τρεις σημαντικές για την Αυτοδιοίκηση αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Αυτοδιοίκηση

Τρεις σημαντικές για την Αυτοδιοίκηση αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τρεις σημαντικές αναφορές σε θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αφορούσε στον ΕΝΦΙΑ, η είσπραξη του οποίου δεσμεύτηκε, στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, να περάσει στη δικαιοδοσία των Δήμων έως το 2021. Μάλιστα, οι τελευταίοι θα καθορίζουν και το πόσο χαμηλός ή υψηλός θα είναι ο συγκεκριμένος φόρος.

«Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Βέβαια, η μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους θα συνοδεύεται από αντίστοιχη περικοπή πόρων προς την Αυτοδιοίκηση.

Η δεύτερη σημαντική αναφορά σχετίζεται με το καθεστώς των συμβασιούχων, ο αριθμός των οποίων -όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.- «δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο».

«Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι’ αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του. Πάντως, το δημόσιο θα εξακολουθεί να απασχολεί συμβασιούχους, όπως πρόσθεσε, αλλά όχι στην έκταση που το κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο θέμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι στην περιφερειακή κάλπη η Ν.Δ. θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. «Η Περιφέρεια είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας, μπορεί να είναι και πρόσωπα εκτός της Ν.Δ.» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet