Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Αλλοτινές Πατρίδες 2018»
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Αλλοτινές Πατρίδες 2018»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Αλλοτινές Πατρίδες 2018» που διοργάνωσε και φέτος στη Νέα Ερυθραία ο Δήμος Κηφισιάς, μέσω του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) και σε στενή συνεργασία με τους μικρασιατικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Καθόλην τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε στον χώρο του ΚΕΜΜΕ έκθεση φωτογραφίας από τη Μικρά Ασία.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ερυθραίας «Φώτης Βαρδαξής» ο φιλικός αγώνας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πανερυθραϊκού – ΑΕΚ, με συντονιστή τον Γιάννη Γαϊτανίδη. Την ίδια ημέρα στη δροσερή αυλή της Βίλας Κώστα όπου εδρεύει το Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) πραγματοποιήθηκε η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η σφαή στσι Φώκιες – 1914» Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ζαχαρώ Φρατζέσκου από τη «Φωκαέων Πολιτεία», ενώ τη διοργάνωση επιμελήθηκε η Αδελφότητα Αλατσατιανών Ν. Ερυθραίας.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Σπίτια της καρδιάς» της Αγγελικής Κίτσου. Οι σελίδες του βιβλίου ταξίδεψαν όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση στις ελληνικές γειτονιές και τα ελληνικά σπίτια της Μικρασίας και της Ανατολικής Θράκης. Την ίδια βραδιά οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ερυθραιώτικα τραγούδια από τις γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Ν. Ερυθραίας.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής» πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας βόλεϊ κορασίδων ΑΜΑΖΟΝΕΣ Ν. Ερυθραίας – ΑΕΚ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αλλοτινές Πατρίδες 2018» και με υπεύθυνο τον κ. Πέτρο Γεωργόπουλο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μια εξαιρετική μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που γέμισαν την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αλλοτινές Πατρίδες». Ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού και από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες, ο Χρήστος Νιικολόπουλος μαζί με τον γνήσιο λαϊκό τραγουδιστή με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα στη φωνή του Δημήτρη Μπάση, αλλά και την ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού πρόσφεραν ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, o αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, υποδέχθηκαν τους καλλιτέχνες, αλλά και τους πολίτες, τους οποίους κάλεσαν να απολαύσουν μια μουσική βραδιά γεμάτη μεγάλες επιτυχίες με μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ματρώνας, ενώ ακολούθησε κέρασμα από τον Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λυθριού «Η Αγία Ματρώνα». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη ο 2ος ποδηλατικός γύρος στους δρόμους της Ν. Ερυθραίας, όπου ποδηλάτες και ποδηλάτισσες κάθε ηλικίας απόλαυσαν την ποδηλατική βόλτα στο παραδοσιακό κέντρο της Ν. Ερυθραίας. Την εκδήλωσε συντόνισε ο κ. Γιώργος Ρηγούτσος.

Οι εκδηλώσεις των «Αλλοτινών  Πατρίδων 2018» ολοκληρώθηκαν με τον Θίασο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου που παρουσίασε την κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και η προσφυγοπούλα». Μικροί και μεγάλοι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet