«Καμπάνες» για τον αστυνομικό φρουρό της πρεσβείας του Ιράν και τον διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού 
Κοινωνία

«Καμπάνες» για τον αστυνομικό φρουρό της πρεσβείας του Ιράν και τον διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού 

Ήχησαν… καμπάνες για τον αστυνομικό φρουρό με το μακό μπλουζάκι -«πρωταγωνιστή» στο βίντεο με την καταδρομική ενέργεια του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν- και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού.

Με… συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η διάθεση του αστυφύλακα στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά στον διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού, επιλέχθηκε η απόσπαση στη Διεύθυνση Μεταγωγών, μία Υπηρεσία που από πολλούς δεν θεωρείται… και ότι καλύτερο για αξιωματικό με φιλοδοξίες. Πολλώ δε μάλλον όταν έρχεται μετά τη μετάθεσή του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., όπου είχε κατηγορήσει πολλούς αξιωματικούς για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς τελικά να αποδειχθεί κάτι για τους περισσότερους εξ αυτών.

Οι μετακινήσεις των δύο αστυνομικών είναι «επί τω δυσμενέστερω», μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι έντονο προβληματισμό και γκρίνια είχαν προκαλέσει τόσο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στη ΓΑΔΑ οι εικόνες με τον αστυνομικό φρουρό της πρεσβείας του Ιράν.

Δεν είναι μόνο ότι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας» εμφανίζεται με… μακό μπλουζάκι κι όχι με τη στολή του. Είναι ότι δεν αντιδρά ούτε λεκτικά, όταν ένα από τα μέλη της αναρχικής ομάδας τον προσεγγίζει και του ζητά να βγει από το φυλάκιο για να μην χτυπήσει από τα γυαλιά ή αργότερα που σχεδόν του… χτυπάει φιλικά την πλάτη κατά την αποχώρηση τους. Το μόνο, βέβαια, που θα μπορούσε να είχε κάνει ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι να είχε παρατηρήσει από μακριά τις κινήσεις των μελών του «Ρουβίκωνα» και να είχε ενημερώσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, μέσω του ασύρματου.

Όσον αφορά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης, που προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα, ίσως δε και να έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής. Ιδίως η ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας που έχει συσταθεί αποκλειστικά και μόνο για τον «Ρουβίκωνα» δεν έχει να επιδείξει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα σε επίπεδο πληροφοριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται αλλαγές τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επίπεδο προσώπων. Διανύουμε, άλλωστε, μια περίοδο που οι κρίσεις των ανώτατων κι ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας δεν είναι μακριά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet