Δέσποινα Θωμαΐδου: Οι χρήσεις γης στη Νέα Ιωνία «παραμένουν στα συρτάρια»
Κοινωνία

Δέσποινα Θωμαΐδου: Οι χρήσεις γης στη Νέα Ιωνία «παραμένουν στα συρτάρια»

Το φλέγον ζήτημα των χρήσεων γης έφερε για πολλοστή φορά με ερώτημα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Προοπτικής και υποψήφια δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Έθιξε ένα ζήτημα που, όπως επισημαίνει η παράταξη, «παραμένει στα συρτάρια, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ελάχιστοι ασχολούνται αποδεδειγμένα με την ανάκαμψη της ιστορικής αγοράς της πόλης μας».

Η τοποθέτηση της κ. Δέσποινας Θωμαΐδου έχει ως εξής:

Η Νέα Ιωνία από της ιδρύσεως της είχε μια συγκεκριμένη πολεοδομική ταυτότητα. Βασίστηκε στη σύνδεση της γενικής κατοικίας με την επιχειρηματική δράση, γεγονός που βοήθησε να αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου μια ζωντανή αγορά τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες. Κι όμως οι χρήσεις γης εφόσον υπηρετούν ένα βιώσιμο αναπτυξιακό όραμα μπορούν να αποτελέσουν και συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί ιδιοκτήτες, αλλά και επαγγελματίες εγκλωβίστηκαν ακριβώς γιατί οι χρήσεις γης στη Νέα Ιωνία άλλαξαν στην κατεύθυνση ενίσχυσης κυρίως της γενικής κατοικίας. Η ίδια η καθημερινότητα δείχνει ότι η πόλη μας είναι πρωτίστως δυναμική και χρειάζεται διεξόδους οικονομικής ανάπτυξης.

Παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί ιδιοκτήτες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα επαγγελματιών να ανοίξουν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράδειγμα, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία νέων θέσεων εργασίας μόνο και μόνο επειδή δεν το επιτρέπει η υφιστάμενη νομοθεσία για τη χρήση γης στη Νέα Ιωνία!

Είναι απαραίτητο να ανοίξει η διαβούλευση με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και πρωτίστως τους πολίτες για το θέμα αυτό. Εμείς ως παράταξη πιστεύουμε στην υγιή επιχειρηματική δράση, την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και κυρίως το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, σεβόμενοι την ιστορική ταυτότητα της πόλης και τις προκλήσεις του αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτήθηκε η δημοτική Αρχή εάν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet