Ερμίνα Κυπριανίδου: Συμβάλλουμε στη σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία
Περιφέρεια Αττικής

Ερμίνα Κυπριανίδου: Συμβάλλουμε στη σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η 1η Ευρωπαϊκή  Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, που περιλαμβάνει δράσεις αλλά  και  προγραμματισμένες ενέργειες στο ευρύτερο πεδίο της σύνδεσης Αθλητισμού Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία.

Η  διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του EVENTS Project, στις εγκαταστάσεις του Πεδίου του Άρεως και του  άλσους Βεΐκου, με βάση την υφιστάμενη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Γαλατσίου, με τη συμμετοχή φορέων από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Την ευθύνη υλοποίησης των έργων (που συγχρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και του συντονισμού των ανωτέρω δράσεων έχει η ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ». Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία γίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σύνδεση Αθλητισμού / Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε σχετικά ότι «η Περιφέρεια αποτελεί τον συνοδοιπόρο της πρωτοβουλίας για την πρακτική σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, η οποία είναι σαφές πλέον ότι έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει και συσπειρώσει την κοινωνία».

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στον Πεδίον του Άρεως,  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την  Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας να παραχωρεί την αιγίδα, αλλά και να παρέχει την τεχνική βοήθειά της για τη διοργάνωση των ποδηλατικών δραστηριοτήτων της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία.

Παράλληλα, η ΕΡΤ αναλαμβάνει ως χορηγός επικοινωνίας στη διοργάνωση προγραμματίζοντας, μεταξύ άλλων, μεταδόσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ στην EΡT2, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και στο ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet