Τ. Μαυρίδης: Παραγωγικός μόνο στις ανακοινώσεις και στα χρέη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Τ. Μαυρίδης: Παραγωγικός μόνο στις ανακοινώσεις και στα χρέη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

«Παραγωγικός μόνο στις ανακοινώσεις και στα χρέη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος» υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Πεύκης για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου.

Στην ανακοίνωση του τελευταίου αναφέρονται τα εξής:

Ο  Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού είδε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι τα αριθμητικά δεδομένα σχετικά με την εκπαίδευση και την οικονομική κακοδιαχείριση καταδεικνύουν την ανυπαρξία της δημαρχιακής του θητείας -την οποία αποδεικνύει βέβαια και η διπλή αποτυχία επανεκλογής του – αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση αυτή τη φορά για τις αθλητικές υποδομές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε δύο πράγματα διακρίνεται: στο πλήθος των ανακοινώσεων και των χρεών που δημιούργησε.

Αναφέρεται  λοιπόν στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Είναι το ίδιο στάδιο στο οποίο όταν γινόταν ριζική ανακατασκευή επί δημαρχίας Παύλου Καμάρα, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έλεγε ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών και των περιοίκων. Και είναι φυσικά το ίδιο στάδιο το οποίο άφησε ως έχει στα 4 χρόνια της δικής του θητείας. Προφανώς τότε έπαψε να είναι επικίνδυνο.

Τώρα, που η σημερινή δημοτική αρχή κατόρθωσε να εξασφαλίσει ολοκληρωμένο έργο 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος εμφανίζεται πάλι για να ασκήσει κριτική για την κατάστασή του. Ας τον ενημερώσουμε λοιπόν σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε:

Προωθήσαμε τις μελέτες για το Έργο «Εξωραϊσμός του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και κατορθώσαμε να ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα. Η Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε το έργο, μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΕΑΠ και το έργο δημοπρατήθηκε στις 2/5/2017. Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε στις 9/6/2017 και το έργο κατακυρώθηκε στον ίδιο στις 28/8/2017, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένσταση από τον δεύτερο μειοδότη, η οποία έγινε δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στις 6/9/2017, ενώ ο πρώτος μειοδότης έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με εντολή της οποίας το θέμα εξετάστηκε από την Επιτροπή του Άρθρου 7 του Νόμου 2839/2000. Πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν αυτές οι διαδικασίες, ενστάσεων, έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια προς έγκριση της προγραμματικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 13/9/2018, όπως προβλέπει η νομοθεσία, και ελπίζουμε σύντομα να εγκατασταθεί ο ανάδοχος, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε, άλλωστε, πριν από έναν χρόνο η ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στην Πεύκη, με προϋπολογισμό 335.000 ευρώ. Αλλά για αυτό δεν ανέφερε κάτι στις ανακοινώσεις του ο λαλίστατος επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.

Πέραν όμως του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, για το οποίο δείχνει πάντα ενδιαφέρον όταν είναι στην αντιπολίτευση, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έδειξε όψιμο ενδιαφέρον και για τη Λυκόβρυση, για την οποία παλαιότερα υποστήριζε ότι είναι «εκτός Ελλάδας». Θα πρέπει να είναι όμως πιο προσεκτικός στις αναφορές του στις αθλητικές υποδομές της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης, διότι όπως έχουμε ξαναπεί η μνήμη του είναι ασθενής.

Φαίνεται να ξεχνά κατ’ αρχάς ότι στη Λυκόβρυση ολοκληρώσαμε το έργο ανακατασκευής του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Γεώργιος Αλεξόπουλος», το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι ένας εξαιρετικός χώρος. Επίσης ξεχνά ότι για το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο, που ξεκίνησε να κτίζεται τη δεκαετία του ’90, εκπονήσαμε την απαραίτητη μελέτη ολοκλήρωσής του από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και καταφέραμε να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή του ημιτελούς κλειστού γηπέδου Λυκόβρυσης, με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ.

Τέλος, ασκεί κριτική για το Διαδημοτικό Γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης. Να τον ενημερώσουμε, μιας και όπως φαίνεται δεν παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, ότι για αυτό το γήπεδο έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη ανακατασκευής προϋπολογισμού 550.000 ευρώ και έχουμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας 250.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, ότι προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου, ώστε στην επόμενη ανακοίνωση να μην πιαστεί αδιάβαστος.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος προφανώς 4 χρόνια δήμαρχος δεν έμαθε πώς γίνονται τα έργα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν ξέρει πόσο χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες, γιατί στα έργα δεν ήταν παραγωγικός. Παραγωγικός ήταν μόνο στα χρέη που δημιούργησε και στις ανακοινώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε ο λαός της Λυκόβρυσης και της Πεύκης τον τοποθέτησε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αλλά τον τοποθέτησε εκεί για να ελέγχει και να ψηφίζει. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όσο ανεπαρκής ήταν ως δήμαρχος, όσο ανεπαρκής ήταν ως μείζων αντιπολίτευση, τόσο ανεπαρκής είναι και ως ελάσσων.

Μιας και μιλάμε για αθλητικές υποδομές, να του θυμίσουμε ότι οφείλει να απαντήσει πώς κατάφερε να χάσει τον αθλητικό χώρο στο Ηλιακό Χωριό; Γιατί αν δεν είχε συμβεί το καταστροφικό πέρασμά του από τη θέση του δημάρχου, σήμερα θα συζητούσαμε για άλλη μια αθλητική υποδομή.

Επειδή όμως συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με την παροιμιώδη θρασύτητά του, μπορεί να μας πει γιατί  το όνομά του, μαζί με τη φωτογραφία του, φιγουράρουν μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδα  με τίτλους «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπατάλης» ή «Το μεγάλο πάρτυ του ΑΘΗΝΑ 97»; Μήπως είναι ανάμεσα στους υπόλογους της Οργανωτικής Επιτροπής που καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο Ταμείο 12.448.198 ευρώ, χρήματα τα οποία έχουν καταλογισθεί σύμφωνα με το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ. αριθμ. 0059 πράξη καταλογισμού του Β’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνέδριου στις 16/12/2016) ή μήπως είναι κάποιος άλλος Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet