Λυκόβρυση Πεύκη.-: Συμπεράσματα από την τοποθέτηση του δημάρχου για τη μήνυση κατά συμβούλων
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Συμπεράσματα από την τοποθέτηση του δημάρχου για τη μήνυση κατά συμβούλων

Τα συμπεράσματά του από την τοποθέτηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, σχετικά με το θέμα της μήνυσης από την εταιρεία «Βενέτης» κατά εννέα δημοτικών συμβούλων, θέτει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

Όλα αυτά για ένα περίπτερο στη Λυκόβρυση ή μιλάμε για κάτι άλλο;

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε ο δήμαρχος σχετικά με τη μήνυση της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» κατά εννέα δημοτικών συμβούλων, μετά από επίμονο ερώτημά μας και υπό το πρόσθετο σημαντικό δεδομένο της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σε προσφυγή που κατατέθηκε από την επιχείρηση κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαυρίδης αποδοκίμασε την ενέργεια της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» να μηνύσει τους εννέα δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο αυτό το έπραξε στο πλαίσιο μιας γενικότερης στάσης, αποφεύγοντας να ταχθεί υπέρ της ουσίας της απόφασης, η οποία δικαιώθηκε και με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Επιπρόσθετα υπεραμύνθηκε εκ νέου της εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου η οποία τεκμηριωμένα έχει χαρακτηριστεί ελλιπής τόσο στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στην αντίστοιχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Υπενθυμίζουμε ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν με τη θετική τους ψήφο και δύο συνάδελφοι νομικοί, ένας από τη διοίκηση και ένας από τους ανεξάρτητους.

Εντυπωσιάζει και ξαφνιάζει ταυτόχρονα η άρνηση του δημάρχου να στηρίξει μια απόφαση που φέρει την υπογραφή και επιφανών στελεχών της παράταξής του, όπως της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο αντιδημάρχων και της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ.

Εύλογα λοιπόν μετά και από τη χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου τίθεται το ερώτημα «Όλα αυτά για ένα περίπτερο στη Λυκόβρυση ή μιλάμε για κάτι άλλο»; Μέχρι τώρα έχουμε μια τυχαία(;) συμπόρευση με το αίτημα του επιχειρηματία και της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Λυκόβρυση Πεύκη 2020, κ. Παναγιώτη Ιωάννου, (που αναφέρεται στους μάρτυρες υπεράσπισης της εταιρείας στη μήνυσή της) και του δημάρχου κ. Αναστάσιου Μαυρίδη σε βάρος της αυτονόητης εφαρμογής του νόμου που υπερασπίστηκε με υγιή και θεσμικά επιβεβλημένο τρόπο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμένουμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε ανακοίνωσή μας, τις τοποθετήσεις των επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώτης ελάσσων μειοψηφίας που απουσίαζαν από τη συνεδρίαση δικαιολογημένα, καθώς και από τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής που αν και ψήφισε τη μη μετακίνηση του περιπτέρου εξαιρέθηκε (!) από τη μήνυση της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet