Με 6,1 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση
Πολιτική

Με 6,1 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Μονοψήφιο προβάδισμα με 6,1 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, που διεξήχθη 17-19 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% και το Κίνημα Αλλαγής με 5,3% ενώ εκτός βουλής μένουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες (49%) θεωρούν ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή της οικογένειάς τους ενώ μόλις το 10% θεωρεί ότι η ζωή τους θα επηρεαστεί αρνητικά.

Τέλος όσον αφορά στην περικοπή των συντάξεων, η συντριπτική πλειοψηφία (62%) θεωρεί ότι σωστά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για να μη γίνει η περικοπή αλλά η κοινή γνώμη εμφανίζεται σχεδόν μοιρασμένη για το αν οι Θεσμοί θα πειστούν και το μέτρο τελικά δεν θα ισχύσει. Συγκεκριμένα, το 29% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι Θεσμοί θα πειστούν ενώ το 37% πιστεύει ότι δεν θα πειστούν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet