Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής

Τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο έβαλε μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, να δώσει μια νέα, αισθητικά αναβαθμισμένη, αλλά κυρίως λειτουργική μορφή στους δρόμους Μαρ. Αντύπα, Στ. Καραγιώργη, Ικάρων και Ωραιοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός αφορά Στο εμπορικό τετράγωνο που σχηματίζουν: πεζόδρομος Μαρ. Αντύπα (από Θέμιδος) – οδός Στ. Καραγιώργη (από Παλλάδος) – οδός Ικάρων (αδιέξοδο έως γέφυρα Ρούμελης) – Ωραιοπούλου (έως Αγ. Τριάδος). Σύμφωνα με τον Δήμο, χωρίς να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων, τα συγκεκριμένα τμήματα θα μετατραπούν, με χρήση βιοκλιματικών υλικών, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, με σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (ήδη υπάρχει στη διασταύρωση Μαρ. Αντύπα και Ωραιοπούλου) με περισσότερο πράσινο, φωτισμό, παγκάκια, με πεζόδρομο από την οδό Μαρ. Αντύπα έως την οδό Ικάρων, με μέριμνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με τη χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική Αρχή της πόλης μέσα από το Πράσινο Ταμείο για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, τα χρήματα των δημοτών. Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε τη σχετική πρόταση του Δήμου και, στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου, παρέχει περίπου 384 χιλιάδες ευρώ για την πραγματοποίηση των έργων.

«Ακόμα μια πρόταση του Δήμου βρίσκει θετική ανταπόκριση. Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι με σχέδιο και σοβαρά βήματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε και βρίσκουμε πόρους για να κάνουμε ακόμα περισσότερα στην πόλη μας για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών» σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet