Μ. Πατούλη προς ΕΣΑΜ: Σταματήστε την κριτική στις δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη προς ΕΣΑΜ: Σταματήστε την κριτική στις δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Να σταματήσει να ασκεί κριτική στις δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων καλεί τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ), Γιάννη Νικολαράκο, η πρόεδρος του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με αφορμή τον «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει με αφορμή συνάντηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου με τη διοίκηση του ΕΣΑΜ, παρουσία της ίδιας.

Ως απάντηση στις ανακοινώσεις του ΕΣΑΜ αναφορικά με τις δραστηριότητες  του Ομίλου στο Μαρούσι η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη τονίζει ότι «ο Πολιτισμός και η προσφορά Κοινωνικού Έργου στον συνάνθρωπο ενώνουν και δεν διχάζουν, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποτελούν αφορμή αντιπαραθέσεων».

Ακολουθεί η τοποθέτηση της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων:

Σε αυτήν τη δύσκολη για την κοινωνία μας συγκυρία, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές χιλιάδων συμπολιτών μας από τις συνέπειες της πολύχρονης κρίσης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Έχουμε ευθύνη όσοι ασχολούμαστε με τις δημόσιες υποθέσεις να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να στηρίξουμε μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες μας αυτούς που μας χρειάζονται.

Ο ρόλος, η δράση και οι πρωτοβουλίες του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, όσο και οι αρχές που υπηρετεί στην κατεύθυνση της προαγωγής του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες είναι γνωστά σε όλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι την προσπάθειά μας την αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αρχές κι αξίες.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, που φορώντας τους δικούς τους παραμορφωτικούς φακούς και υπηρετώντας αποκλειστικά και μόνον το προσωπικό τους συμφέρον, προσπαθούν να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο την προσπάθεια του Ομίλου μας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι προσωπική του υπόθεση η συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με τον Δήμο Αμαρουσίου. Δεν τον αφορά ούτε με ποιους, ούτε με ποιους τρόπους θα συνεργαστούμε, για να προωθήσουμε τους στόχους του Ομίλου μας. Ούτε φυσικά έχει το δικαίωμα να εμπλέκει τις πρωτοβουλίες μας, με τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες.

Ο ρόλος του ως προέδρου του ΕΣΑΜ είναι να προωθεί τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου του, κι όχι να τους χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του. Αν δεν θέλει ο ΕΣΑΜ να συμμετάσχει στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που έχει δημιουργηθεί, με στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού ως βασικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης του Αμαρουσίου, αλλά και στην περαιτέρω προώθηση του κοινωνικού έργου που ήδη συντελείται στον Δήμο του Αμαρουσίου, δικαίωμά του.

Θα κριθεί από τα μέλη του Συλλόγου του γι΄ αυτή την απόφαση.

Τον καλώ όμως να σταματήσει να ασκεί κριτική στις δράσεις του Ομίλου. Ας αναζητήσει άλλους τρόπους για να βρει τον προσανατολισμό του κι ας μην ετεροκαθορίζεται. Εμείς συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας για τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet