Τα στελέχη της ΔΙ.ΑΣ. λείπουν και από τους δρόμους του Βορείου Τομέα Αθηνών
Πρόσωπα

Τα στελέχη της ΔΙ.ΑΣ. λείπουν και από τους δρόμους του Βορείου Τομέα Αθηνών

Ανησυχητική έξαρση της «βαριάς» εγκληματικότητας παρατηρείται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών τον τελευταίο καιρό. Η «αποψίλωση» των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) έχει σαφώς συμβάλει στο παραπάνω φαινόμενο, όπως υποστηρίζουν πολλοί αιρετοί, κάποιοι εκ των οποίων κινούνται ακόμη και στην κατεύθυνση της ιδιωτικής αστυνόμευσης, προκειμένου να περιορίσουν τουλάχιστον τη μικρο-εγκληματικότητα, όπως οι κλοπές σε οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ωστόσο, το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με μια σχεδιασμένη αναδιοργάνωση των αστυνομικών ομάδων, η οποία θα βασίζεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όχι σε μνημονιακές και άλλες δεσμεύσεις, που περιορίζουν στο ελάχιστο τα σχετικά κονδύλια. Επίσης σημαντικό είναι να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι η εγκληματικότητα δεν αφορά μόνο στις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας, αλλά το σύνολο της Αττικής και τον Βόρειο Τομέα, όπου συνήθως κάποιοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Αρκεί να  αναφέρουμε πέντε περιστατικά «βαριάς» εγκληματικότητας το τελευταίο επτάμηνο στον Βόρειο Τομέα, τα οποία συνοδεύτηκαν από απώλειες ανθρώπινων ζωών, για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα πρέπει να επιστρέψουν μαζικά στους δρόμους των πόλεών μας.

  1. Ξημερώματα της Κυριακής 18 Μαρτίου: 19χρονος μαχαιρώνεται και χάνει τη ζωή του στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι.
  2. Ξημερώματα Μ. Δευτέρας 21 Απριλίου: Επιχειρηματίας πέφτει νεκρός προσπαθώντας να αντισταθεί σε αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στη μονοκατοικία του, στην Κηφισιά.
  3. Πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου: 57χρονος φαρμακοποιός εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που βγαίνει από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του σπιτιού του στο Ψυχικό.
  4. Βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου: 51χρονος άνδρας, με φάκελο στην ασφάλεια. εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό του έξω από το κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής.
  5. Απόγευμα 19ης Σεπτεμβρίου: 33χρονη γυναίκα, που φέρεται να έχει σχέσεις με τον υπόκοσμο, εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό της, και πάλι στην Κηφισιά.

Και, δυστυχώς, η θλιβερή και επικίνδυνη λίστα θα μακραίνει διαρκώς…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet