Ελ. Λέκκα: Πάγιο αίτημα γονέων η μεταφορά του 18ου Νηπιαγωγείου στο 8ο Νηπιαγωγείο
Κοινωνία

Ελ. Λέκκα: Πάγιο αίτημα γονέων η μεταφορά του 18ου Νηπιαγωγείου στο 8ο Νηπιαγωγείο

«Πάγιο αίτημα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και του Συλλόγου Γονέων του ιδίου σχολείου ήταν η μεταφορά του 18ου Νηπιαγωγείου στο 8ο Νηπιαγωγείο» απαντά η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου, Ελένη Λέκκα, σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κούκουζα, σχετικά με τη μεταστέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα, η κ. Λέκκα επισημαίνει τα εξής:

Η αλήθεια για τη μεταστέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου

Σε απάντηση του δημοσιεύματος του κ. Κούκουζα αξίζει να αναφερθεί ότι η μεταφορά του 18ου Νηπιαγωγείου στο 8ο Νηπιαγωγείο αποτελούσε πάγιο αίτημα του 18ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του Συλλόγου Γονέων του ιδίου σχολείου.

Η διοίκηση του Δήμου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων με κύριο θέμα τα προβλήματα που προκαλούσε η συστέγαση των δύο σχολείων και η επιβεβλημένη μεταφορά του 18ου Νηπιαγωγείου, λόγω της αύξησης των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου και της επικινδυνότητας συνύπαρξης νηπίων με μεγαλύτερα παιδιά, καθώς και το γεγονός ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις συστέγασης.

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Ανδρώνη, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το εν λόγω Νηπιαγωγείο μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο 8ο Νηπιαγωγείο προσωρινά, έως ότου αποφασιστεί από τον ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. η κατασκευή νέου κτηρίου, για τη στέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου παρακολουθεί το θέμα, σχετικά με την έκβαση του δικαστηρίου και ανάλογα θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΚΤ.ΥΠ., προκειμένου να κατασκευαστεί άμεσα το κτήριο που θα στεγάσει το 18ο Νηπιαγωγείο.

Το 18ο Νηπιαγωγείο ήδη έχει συστεγαστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο 8ο Νηπιαγωγείο, λειτουργεί ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα και η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με το εν λόγω Νηπιαγωγείο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου συνεργάζονται με τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθώντας να δίνουν λύσεις με υπεύθυνο τρόπο στα αδιέξοδα που η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης δημιουργεί. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε γονείς και παιδιά και να αγωνιζόμαστε για τη στέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές κτήριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet