Βήματα… καρδιάς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ
Αυτοδιοίκηση

Βήματα… καρδιάς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που σχετίζονται με την άθληση και την υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση «Βήματα καρδιάς – Ανάσες ζωής», που διοργανώθηκε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ υπό τη σκιά της Ακρόπολης καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν “βήματα ζωής” και να βάλουν αυτή την ήπια μορφή άθλησης στην καθημερινότητά τους».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας – Αγγείων, Σ. Πράπας και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ι. Κανακάκης, ενώ πρέσβειρα της εκδήλωσης ήταν η ολυμπιονίκης της ρυθμικής Ε. Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας – Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) και το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, για την ευαισθητοποίηση του κοινού στις ευεργετικές συνέπειες της καθημερινής άσκησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές υγείας και στη συνέχεια ακολούθησε περπάτημα περιμετρικά του Λόφου Φιλοπάππου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τα οφέλη της βάδισης ως μέσο αποκατάστασης χειρουργηθέντων καρδιοπαθών, πρόληψης διαφόρων παθολογιών, καθώς, επίσης, και η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Μέσα από αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση στέλνουμε σε όλους τους πολίτες το μήνυμα πως μερικά μόνο βήματα μπορούν να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία και στον τρόπο ζωής μας. Παράλληλα, θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα και να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

»Τους καλούμε λοιπόν να κάνουμε αυτά τα βήματα καρδιάς, τα “βήματα ζωής” για την καλύτερη θωράκιση της υγείας τους, αλλά και τη βελτίωση της ψυχολογίας τους.

»Η άθληση γιατρεύει το σώμα, αλλά και την ψυχή. Επιβάλλεται να την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας για μία καλύτερη ζωή, σε όλα τα επίπεδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού υποστηρίζει έμπρακτα και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι ευθύνη και καθήκον μας η δρομολόγηση δράσεων με προσανατολισμό την πρόληψη της υγείας και την ποιοτικότερη διαβίωση των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet