Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την εισβολή στον Άγιο Νικόλαο, στα Εξάρχεια
Κοινωνία

Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την εισβολή στον Άγιο Νικόλαο, στα Εξάρχεια

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Στην ανάρτησή τους επισημαίνουν πως ήθελαν με την κίνησή τους αυτή να κάνουν σαφές στους ανθρώπους της ενορίας «ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στη στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».

«Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δεν ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;», διερωτούνται τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφέρουν ακόμα ότι «όποιο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις. Η στέγη είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία». Αναφέρουν, επίσης, ότι «οι κλάψες του παπά της ενορίας περί “άδειων παγκαριών” να λείπουν, καθώς το χοντρό χρήμα της εκκλησίας, είναι καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών, σε ομόλογα και σε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο. Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 09:00 το πρωί περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα όπως «υποκριτές, παπαδαριό, υποκριτές». Όσον αφορά στο ακίνητο για το οποίο έγινε η εισβολή, πρόκειται για οίκημα ιδιώτη στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Εκκλησία, η οποία το χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων.

Όμως ο χρόνος παραχώρησης τελείωσε και ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το ακίνητο. Η Εκκλησία ενημέρωσε τους ενοίκους λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet