Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση, θα πάρουμε εκδίκηση
Κόσμος

Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση, θα πάρουμε εκδίκηση

Μετά τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, σήμερα και ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, επέρριψε ευθέως την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση στις ΗΠΑ.

Ο Ροχανί υιοθέτησε πλήρως το σενάριο που θέλει «κράτος του Κόλπου, στηριζόμενο από τις ΗΠΑ» να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 25 νεκρούς και περίπου 70 τραυματίες.

Ο Ιρανός πρόεδρος αρνήθηκε να προσδιορίσει ποιο κράτος είναι αυτό. Θα μπορούσε να αναφέρεται στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή το Μπαχρέιν -στενούς συμμάχους των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με το Ιράν για την επιρροή στη Μέση Ανατολή.

«Όλες αυτές οι χώρες – μισθοφόροι που βλέπουμε στην περιοχή στηρίζονται από την Αμερική. Οι Αμερικανοί τούς προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους» υπογράμμισε.

Η χθεσινή επίθεση ήταν η πιο φονική στη χώρα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Την ευθύνη ανέλαβε τόσο μία αραβική οργάνωση εξτρεμιστών όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Καμία από τις δύο οργανώσεις δεν παρείχε αποδείξεις.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, με νέα ανακοίνωσή τους σήμερα, ορκίζονται να λάβουν «αξέχαστη, θανατηφόρα εκδίκηση» εναντίον των δραστών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet