Ρ. Δούρου: «Στοχοποιήθηκα» χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: «Στοχοποιήθηκα» χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Espresso Σαββατοκύριακο» και στη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο ερώτημα περί ευθυνών για ό,τι συνέβη στο Μάτι, επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη που είπε ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά όταν θρηνούμε τόσους συμπολίτες μας. «Και δυστυχώς έπρεπε να το έχουν πει και πολλοί άλλοι. Ανεξάρτητα από τον επιχειρησιακό ρόλο σου και τις αρμοδιότητες που έχεις, προσπαθείς ως πολιτικό πρόσωπο να σκεφτείς αν υπήρχε κάτι άλλο, κάτι παραπάνω από το εφικτό που θα μπορούσε να γίνει, όχι μόνο από σένα αλλά από όλους τους αρμόδιους φορείς. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βάσανο που πρέπει να μας αφορά όλους».

Εισήγηση της Πυροσβεστικής για οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών δεν δόθηκε ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής

Η ίδια όμως ξεκαθαρίζει «ότι Περιφέρεια και ΟΤΑ δεν σβήνουν τις φωτιές. Δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε την εμπειρία και, εκ του νόμου, ούτε την αρμοδιότητα να σβήνουν φωτιές. Αυτό το κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν τη σχετική εκπαίδευση και εμπειρία. Σχετικά με το θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, αυτή γίνεται μόνο με εισήγηση της Πυροσβεστικής και πρέπει να πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις. Όμως τέτοια εισήγηση δεν δόθηκε ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής. Το αν μπορούσε να δοθεί και γιατί δεν δόθηκε διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης αναφέρει:

«Στοχοποιήθηκα» και κατηγορήθηκα χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media. Ο ένας μετά τον άλλον έβγαιναν να πουν ότι στη θέση μου θα είχαν πιάσει τη μάνικα για να σβήσουν οι ίδιοι τη φωτιά ή την ντουντούκα για να διώξουν τον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν θύματα, θα ήταν απλώς γελοίες τοποθετήσεις. Όπως καταλαβαίνετε, δεν τίθεται ζήτημα προσωπικής στήριξης, γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιχειρησιακή ευθύνη βάσει του θεσμικού πλαισίου.

Το αξίωμα της περιφερειάρχη δεν είναι ταγιεράκι που αν σε στενεύει στα μανίκια ή στη μέση το πας για μεταποίηση ή παίρνεις ένα άλλο στα μέτρα σου. Η περιφερειάρχης είναι ππριφερειάρχης όλων των κατοίκων της Αττικής, όχι μόνον εκείνων με τους οποίους συμφωνεί. Ακόμη και απέναντι στις πιο λυσσαλέες, ανυπόστατες επιθέσεις, τις βασισμένες είτε σε ασύγγνωστη άγνοια είτε σε «στοχευμένη» δολοφονία χαρακτήρα, απαντώ τεκμηριωμένα με στοιχεία και έργα, ως οφείλω εκ της θέσεώς μου.

Η «παρεούλα» των λασπολόγων καλά θα κάνει να σκουπίσει τα γυαλιά που με κάνουν αόρατη

Επέλεξα να είμαι περιφερειάρχης όλων των κατοίκων της Αττικής, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι προεκλογικά δεν υποδύθηκα την ακομμάτιστη και μετεκλογικά απουσίασα ελάχιστες φορές από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο σε περιπτώσεις που χρειαζόταν να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια στο εξωτερικό. Πάντοτε όμως στα μεγάλα θέματα πήρα δημόσια θέση, δεν κρύφτηκα στο γραφείο μου ούτε περιορίστηκα σε «διαρροές». Η «παρεούλα» των λασπολόγων καλά θα κάνει να σκουπίσει τα γυαλιά που με κάνουν αόρατη.

Δεν αντιμετωπίζω την πολιτική με όρους καριέρας ή πόστων

Σε ερώτημα για το πολιτικό της μέλλον η περιφερειάρχης σημειώνει: «Από τα φοιτητικά μου χρόνια έμαθα να σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις. Μακριά από μένα οι κλισέ απαντήσεις του τύπου «είμαι στρατιώτης». Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται την ώρα που πρέπει από τα όργανα του κόμματος, από το οποίο κάποιοι επιχείρησαν να πουν ότι παίρνω αποστάσεις. Δεν αντιμετωπίζω την πολιτική με όρους καριέρας ή πόστων. Το απέδειξα με την παραίτησή μου από βουλευτής το 2014, για να διεκδικήσω την Περιφέρεια Αττικής. Επέλεξα να μη δώσω τη μάχη της Περιφέρειας εκ του ασφαλούς».

Κάθε μέρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου αναφέρεται σε παρεμβάσεις της περιφερειακής αρχής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών:

«Φοβάμαι ότι ακόμη και με επικεφαλίδες θα χρειαζόμασταν ακόμη ένα έντυπο για να παραθέσουμε το πλήρες έργο της Περιφέρειας. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα. Για να πάνε 20.000 μαθητές με ασφάλεια και εγκαίρως στα σχολεία τους. Για να προχωρήσουν έργα υποδομής που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά, βλέπετε, δεν είχαν κορδέλες και εγκαίνια με κάμερες. Και μιλώ για αντιπλημμυρικά έργα, έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Αλλά και έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Έργα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, όπως η επιδότηση, μέσω του προγράμματος “Ρεύμα για όλους”, 35.000 νοικοκυριών με 5.000.000 ευρώ. Μέσω του θεσμού των λαϊκών αγορών στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με είδη των λαϊκών, αξίας 1.000.000 ευρώ. Με το Κέντρο Logistics, που πλέον είναι αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή καλή πρακτική, στηρίξαμε τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και τώρα στηρίζουμε κοινωνικές δομές. Χρηματοδοτήσαμε την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Και πολλά ακόμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet