Συμμαχία Πολιτών: Ξεράθηκαν 15 πεύκα κοντά στο Ηλιακό Χωριό – Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ξεράθηκαν 15 πεύκα κοντά στο Ηλιακό Χωριό – Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου

Εικόνες που προκαλούν σοκ και δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη της πόλης από τη δημοτική αρχή βλέπουν τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες στο άλσος που βρίσκεται στο Ηλιακό Χωριό, προς την πλευρά της Λυκόβρυσης, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Τουλάχιστον 15 πεύκα έχουν ξεραθεί, «προφανώς από έλλειψη φροντίδας του Δήμου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθενται τα εξής:

Όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής αυτά τα πεύκα είχαν μεταφυτευτεί εκεί όταν στο διπλανό χώρο άρχισαν τα έργα του ΟΣΚ. Φαίνεται όμως ότι δεν είχαν τη φροντίδα που έπρεπε με συνέπεια να έχουμε σήμερα ένα θέαμα που δεν τιμά κανέναν. «Αν και από καιρό φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά εν τούτοις δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον από τον Δήμο για να τα σώσει. Ούτε καν πότισμα δεν έκανε τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού» είπαν κάτοικοι της περιοχής στον επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, σε μια από τις επισκέψεις του στην περιοχή. Κι όταν ο πρώην δήμαρχος Πεύκης τους ρώτησε αν πήγε ο κ. Μαυρίδης στο άλσος για να δει από κοντά την περιβαλλοντική καταστροφή, η απάντηση ήταν  αφοπλιστική «Μα έχουμε δήμαρχο; Δεν τον βλέπουμε ποτέ».

Αυτή είναι πλέον η γνώμη όλο και περισσοτέρων κατοίκων. Και πραγματικά τίθενται πολλά ερωτήματα. «Αλήθεια τι έκανε για να σωθούν τα 15 πεύκα ο κ. Μαυρίδης; Τόσο μεγάλη είναι η εγκατάλειψη της πόλης από τον απερχόμενο δήμαρχο;», είναι μια υπεύθυνη ερώτηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος, μαζί με τα στελέχη της παράταξης, δεν θα αφήσει να περάσει έτσι το τεράστιο αυτό θέμα. Και ο κ. Μαυρίδης ας συνεχίσει να στέλνει ανακοινώσεις με ύβρεις εναντίον εκείνων που του κάνουν κριτική για την ανυπαρξία του έργου του. Το τελευταίο διάστημα στόχος του είναι ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, τον οποίο οι πολίτες θεωρούν ότι ήταν ο πλέον αποτελεσματικός και ο πλέον ανθρώπινος.

«Η Πεύκη έλαμπε από καθαριότητα, τα σχολεία ήταν φροντισμένα υποδειγματικά, οι παιδικές χαρές ανακαινισμένες, οι αθλητικοί χώροι ασφαλείς, οι κάδοι καθαριότητες πλυμένοι, ενώ ο ίδιος έτρεχε πρώτος στις γειτονιές για κάθε πρόβλημα» είναι τα σχόλια πολιτών.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν περιμέναμε ότι θα υποβαθμιζόταν τόσο τα τελευταία χρόνια  η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Εμείς, που πάντα λειτουργούμε συναινετικά, του δώσαμε μια μεγάλη περίοδο χάριτος. Δυστυχώς πέσαμε έξω γιατί σχεδόν σε κανένα τομέα δεν είδαμε βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ταυτοχρόνως διαπιστώσαμε κι εμείς ότι ο κ. Μαυρίδης μετατράπηκε σε έναν… άφαντο δήμαρχο, που κινιόταν μακριά από τους πολίτες. Ήταν κοινό μυστικό ότι μόνο στο καφέ της οδού Πίνδου μπορούσε κάποιος να τον δει. Και στα Δημοτικά Συμβούλια δεν εμφανίζεται τακτικά. Το μόνο που έκανε στα τέσσερα και πλέον χρόνια της θητείας του και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο, ήταν οι ανακοινώσεις και τα δελτία Τύπου στα οποία, πέρα από τις ύβρεις κατά της μειοψηφίας (σπεσιαλιτέ του αυτό), έκανε το άσπρο- μαύρο. Δεν υπολόγιζε όμως ότι γρήγορα οι πολίτες θα μάθαιναν την αλήθεια γιατί τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια.

Τελευταία είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πανικό. Έφθασε στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση… γκεμπελίστικου μάλιστα τύπου εναντίον του Γιάννη θεοδωρακόπουλου επειδή ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και πρόεδρος σήμερα των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) είχε προτείνει, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την είσοδο στα ΑΕΙ, «οι δήμοι όλης της χώρας να μην αρκούνται στις ευχές, αλλά να στηρίζουν αυτά τα παιδιά και στον μαθητικό τους βίο και στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα». Φοβερό…

Ας συνεχίσει έτσι. Αλλά τον παρακαλούμε ας κάνει και κάτι θετικό για τον Δήμο, έστω και προεκλογικό. Με την ευκαιρία ας μας απαντήσει:

  1. Οι εργασίες που επρόκειτο να γίνουν το καλοκαίρι στα σχολεία του Δήμου μας γιατί δεν έχουν αρχίσει ακόμα; Τέτοια ανικανότητα πια… Δεν παίζουν κ. Μαυρίδη με τους μαθητές… Βγείτε τουλάχιστον δημόσια και πείτε μια συγνώμη. 
  2. Η ανάπλαση του σταδίου της Πεύκης, το οποίο έχει τα χάλια του, ήταν να γίνει  το 2014. Τώρα είμαστε στα τέλη του 2018. Και τα ψέμματα συνεχίζονται… Λόγω  εκλογών έχουμε μια ελπίδα.
  3. Το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης γιατί δεν το προχωρήσατε εδώ και τέσσερα χρόνια; Δεν είχατε προσωπικά διαβεβαιώσει ότι θα ξεκινούσε άμεσα, με πόρους που προέρχονται από το «χαράτσι» που εισπράττετε από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης; Πάλι ψέμματα, πάλι ΘΑ, όπως γινόταν επί Φωκιανού; Χιλιάδες νέοι της Λυκόβρυσης και μικρά παιδιά κάνουν αθλητισμό μέσα στη βροχή. Δεν τους σκέφτεστε κ. Μαυρίδη; Και καμαρώνετε για το… τεράστιο έργο της αλλαγής του τάπητα στην ανοικτή μπασκέτα, δαπάνης 20.000 ευρώ; Έλεος… Με την ευκαιρία γιατί έχετε αφήσει στην τύχη του το κλειστό της Πεύκης, το οποίο λειτουργεί με μια μπασκέτα.
  4. Θα δώσετε επιτέλους στη δημοσιότητα το εισερχόμενο έγγραφο 279/13-01-2011 του ΟΣΚ και την απάντηση που δώσατε τότε (δήμαρχος ο κ.  Φωκιανός) για το κλειστό του Ηλιακού Χωριού για να μάθουν όλοι ότι το κλειστό το ακυρώσατε εσείς; Μάλιστα, στη θέση του είχατε υποσχεθεί στους κατοίκους ένα μεγάλο πάρκο.
  5. Γιατί οκτώ χρόνια δεν έχετε κατασκευάσει το νηπιαγωγείο στην Κάτω Πεύκη; Τι έγιναν εκείνες οι φωτογραφίες στη Μητρόπολη; Αλλά για εσάς δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτω Πεύκη. Φαίνεται από τα ΜΗ έργα σας…
  6. Για την ανισόπεδη διάβαση της οδού Δημοκρατίας, που καταγγείλατε ότι ΔΗΘΕΝ κόστισε 87.000, τα φέρατε τα στοιχεία;  Η  θρασύτητα στα ψεύδη δεν έχει όρια…
  7. Δημόσιο απολογισμό γιατί έχετε κάνει τέσσερα χρόνια. Τόσο πολύ σέβεστε τους νόμους και τους πολίτες; Τι κρίμα….
  8. Τέσσερα και πλέον χρόνια, αν και δεν μειώσατε ούτε ευρώ τα δημοτικά τέλη, ο Δήμος ξέμεινε από κάδους, καπάκια και καλαθάκια. Από την εποχή Θεοδωρακόπουλου έχουν να ανανεωθούν. Για να μην αναφερθούμε και στο πλύσιμο των κάδων. Τουλάχιστον κάντε κάτι προεκλογικά ως σύγχρονος «Μαυρογιαλούρος».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet