Γ. Πατούλης: Δεν μένουμε αμέτοχοι – Επιστήμη και Αυτοδιοίκηση χτίζουμε φιλικές κοινότητες προς την άνοια
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Δεν μένουμε αμέτοχοι – Επιστήμη και Αυτοδιοίκηση χτίζουμε φιλικές κοινότητες προς την άνοια

Στη συμβολική πορεία με κεντρικό σύνθημα «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια» συμμετείχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, στηρίζοντας το έργο της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών, αλλά και των προσπαθειών της στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα άνοιας και υποστήριξης των ασθενών με άνοια, καθώς και των οικογενειών τους.

Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια», υλοποιεί σειρά από δράσεις προς την κατεύθυνση της αλλαγής νοοτροπίας και των συμπεριφορών σχετικά με την άνοια μέσα στην κοινότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια στους δήμους της Ελλάδας», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και αφορά στην εκπαίδευση επαγγελματιών που απασχολούνται στις δομές υγείας των Δήμων. Ήδη 55 Δήμοι της χώρας έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την υποδοχή, καταγραφή και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών και την υποστήριξη των φροντιστών τους, ενώ 135 επαγγελματίες υγείας έχουν ολοκληρώσει τη θεωρητική τους εκπαίδευση και συνεχίζουν στο προσεχές διάστημα με την πρακτική τους άσκηση στα Κέντρα Ημέρας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σταθερά προσανατολισμένος σε θέματα φροντίδας της τρίτης ηλικίας και ευαισθητοποιημένος σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, αλλά και διαχείρισης του αρνητικού αντίκτυπου της νόσου στην κοινωνία, στηρίζει κάθε προσπάθεια, φορέα και ενέργεια που έχουν αυτόν τον στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη πρωτοβουλία «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια» ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, δρ. Παρασκευή Σακκά, για το έργο της εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άνοια αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για την κοινωνία μας. Ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι στο πρόβλημα που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας. Στο Μαρούσι, με αίσθημα ευθύνης συνεργαζόμαστε στενά με την Εταιρία Νόσου Alzheimer, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας στις δομές πρόνοιας, ενημερώνουμε τα μέλη των ΚΑΠΗ μας, εκπονούμε μελέτες για την άνοια στην Ελλάδα, λειτουργούμε Κέντρο Ημέρας, στηρίζοντας έμπρακτα τα άτομα με άνοια στην καθημερινότητά τους, εκπαιδεύουμε επαγγελματίες σε επίπεδο δήμων της χώρας μέσα από τη συνεργασία και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

»Δεν μένουμε αμέτοχοι. Επιστήμη και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση να χτίσουμε φιλικές κοινότητες προς την άνοια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet