Εργαζόμενοι στο Σικαρίδειο: Ήρθε η ώρα η φωνή μας ν’ ακουστεί και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα – 48ωρη απεργία
Κοινωνία

Εργαζόμενοι στο Σικαρίδειο: Ήρθε η ώρα η φωνή μας ν’ ακουστεί και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα – 48ωρη απεργία

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανασφάλειας για το μέλλον του Ιδρύματός μας, της εργασίας μας σε αυτό και ανησυχίας για την κατάσταση της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, προαναγγέλλοντας 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους, πριν από έναν χρόνο ακριβώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος για οικονομική ομαλότητα και κανονικότητα στις πληρωμές από τα τέλη Οκτωβρίου του 2017 και τις δημόσιες τοποθετήσεις περί αναβάθμισης του Ιδρύματος, «η καθημερινή πραγματικότητα δυστυχώς είναι διαφορετική και σκληρή για εμάς που τη βιώνουμε εκ των έσω».

Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρουν οι εργαζόμενοι είναι τα εξής:

  • Σημαντικές οικονομικές καθυστερήσεις σε μεγάλο μέρος του προσωπικού, με τα χρωστούμενα να φτάνουν έως και τους 4 μήνες (μεταξύ των οποίων και ο Αύγουστος του 2017) και χωρίς καμία άμεση προοπτική εξόφλησης των δεδουλευμένων.
  • Ελλείψεις στο προσωπικό, με τον αριθμό των εργαζομένων να έχει συρρικνωθεί στα 28 άτομα.
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις με προβλήματα συντήρησης, που πολλές φορές μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους.

«Για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε; Για ποια εργασιακή και οικονομική ασφάλεια των εργαζομένων; Για τι επίπεδο και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους νέους και νέες με νοητική υστέρηση;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, προσθέτοντας ότι παρά τις αντιξοότητες οι ίδιοι είναι παρόντες καθημερινά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, με επαγγελματισμό, ευθύνη και κυρίως με αγάπη προς τους καταρτιζόμενους.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, «ήρθε η ώρα η φωνή μας ν’ ακουστεί και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύσσουν 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 με αιτήματα:

  1. Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στο σύνολο των εργαζομένων.
  2. Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και παρουσίαση από την πλευρά της Διοίκησης συγκεκριμένου βιώσιμου πλάνου ανάπτυξης του Σικιαριδείου, για να πάψουμε να βρισκόμαστε σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και οι καταρτιζόμενοι, οι γονείς και οι κηδεμόνες σε ανασφάλεια σχετικά με την λειτουργία του Σικιαριδείου.
  3. Άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό σε κάθε τομέα (Επιστημονικό, Διοικητικό και Βοηθητικό).
  4. Άμεση διεξαγωγή των απαραίτητων έργων συντήρησης για την ασφάλεια καταρτιζόμενων, εργαζόμενων και επισκεπτών του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ διεκδικώντας τα αυτονόητα!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ διεκδικώντας την ουσιαστική αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος και όχι την αναβάθμιση των υποσχέσεων και των πολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των ΑμεΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ διεκδικώντας την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους καταρτιζόμενους του Σικιαριδείου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Γονείς, Κηδεμόνες, Καταρτιζόμενους, Συναδέλφους άλλων Φορέων, Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής, έξω από τον χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος (Πεντέλης 58, Μαρούσι) τη Δευτέρα 1 & την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet