Λυκόβρυση Πεύκη.-: «Εν κρυπτώ» επιχειρούμενη επαναληπτική δημοπρασία για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9
Επιχειρήσεις – Αγορά

Λυκόβρυση Πεύκη.-: «Εν κρυπτώ» επιχειρούμενη επαναληπτική δημοπρασία για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9

Για «εν κρυπτώ» επιχειρούμενη επαναληπτική δημοπρασία για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί να αναβληθεί η διαδικασία, αφήνοντας υπόνοιες για «σκοπιμότητα», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Επισκεπτόμενος τον Δήμο σήμερα, βρέθηκα προ μιας δυσάρεστης έκπληξης που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα στον πίνακα ανακοινώσεων που βρίσκεται στον 1ο όροφο του δημαρχείου έχει αναρτηθεί ανακοίνωση με περιεχόμενο τη διενέργεια της επαναληπτικής δημοπρασίας για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 10:30 π.μ. (τη δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των συμπολιτών μας). Ως τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών δηλώνω πλήρη άγνοια γι΄ αυτή την εξέλιξη.

Στις 9 Αυγούστου μετά από επιμονή του δημάρχου και με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αριθμός 82/2018) διενεργήθηκε η 1η δημοπρασία η οποία ήταν άγονη αφού δεν προσήλθε πλειοδότης. Στις 28 Αυγούστου συνήλθε εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή και με την απόφαση 85/2018 κήρυξε τη δημοπρασία άγονη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία εφόσον η 1η δημοπρασία είναι άγονη τότε επαναλαμβάνεται υποχρεωτικά με τους ίδιους όρους.

Το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9 θα αποτελέσει ένα πρωταγωνιστικό και χαρακτηριστικό «τοπόσημο» για τη Λυκόβρυση και τον ενιαίο Δήμο. Είναι απαραίτητο να εξαντληθούν στο έπακρο όλες οι δυνατότητες δημοσιότητας με σκοπό την προσέλκυση αξιόπιστων επιχειρήσεων και την είσπραξη ενός ικανοποιητικού ενοικίου για τον Δήμο που θα συμβάλλει στην κάλυψη των σημαντικών εξόδων συντήρησης και φύλαξης του Ο.Τ.9.

Στην 1η δημοπρασία της 9ης Αυγούστου μετά από αίτημά μας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δημοσιοποιήθηκε σχετικό δελτίο Τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Επιπρόσθετα έγκαιρα οι όροι της δημοπρασίας είχαν αναρτηθεί στο site του Δήμου (ειδικό τμήμα «Διαγωνισμοί – Προμήθειες») το οποίο όπως φαίνεται σήμερα είχε 360 επισκέψεις.

Αντίθετα στη δημοπρασία της Τρίτης 2 Οκτωβρίου δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο δελτίο Τύπου και δεν έχουν αναρτηθεί οι όροι της διακήρυξης στο site του Δήμου. Το ποιοι πήραν την απόφαση για περιορισμό της δημοσιότητας σε σχέση με την 1η δημοπρασία είναι θέμα που αφορά στη διοίκηση του Δήμου και στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Είναι σημαντικό να συνεκτιμηθεί η παράμετρος του νόμου ότι εφόσον και η 2η δημοπρασία κηρυχθεί άγονη τότε το θέμα μπορεί να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προσδιοριστούν όροι απευθείας ανάθεσης.

Με δεδομένο ότι στην Τριμελή Επιτροπή Δημοπρασιών μετέχω εκπροσωπώντας το σύνολο της αντιπολίτευσης (μετέχει επίσης ο δήμαρχος και ένας εκπρόσωπος της πλειοψηφίας) δημοσιοποιώ τα συγκεκριμένα περιστατικά θεωρώντας ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι αναμενόμενες διαδικασίες και όροι δημοσιότητας όπως έγινε στην 1η δημοπρασία παρά μόνο όσα προβλέπονται στο στενό πλαίσιο μιας γραφειοκρατικής προσέγγισης. Ως εκ τούτου ζητώ την αναβολή της επαναληπτικής δημοπρασίας, τον ορισμό νέας ημερομηνίας και την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών δημοσιότητας που θα μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επιτυχίας της και θα αποτρέπουν τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης που έχει πολλά «γκρίζα» σημεία τα οποία θα έπρεπε πρωτίστως η διοίκηση του Δήμου να θέλει να αποφύγει.

Το αίτημα περί αναβολής της επαναληπτικής δημοπρασίας θα καταθέσω στην Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, καθώς και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοπρασιών την Τρίτη 2 Οκτωβρίου εφόσον η διοίκηση του Δήμου επιμείνει στην πραγματοποίησή της. 

Με τη σημερινή ανακοίνωση προς ενημέρωση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, καθώς και των συμπολιτών μας, δεν αποδίδω σκοπιμότητα στις παραλείψεις της διοίκησης ή / και των υπηρεσιών του Δήμου. Η αποδοχή ή η απόρριψη από τη δημοτική Αρχή του εύλογου και τεκμηριωμένου αιτήματος αναβολής ωστόσο θα δώσει την καταλυτική απάντηση περί σκοπιμότητας ή μη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet