Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Σχολείων Αγ. Παρασκευής για την απουσία σχολικών νοσηλευτών
Κοινωνία

Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Σχολείων Αγ. Παρασκευής για την απουσία σχολικών νοσηλευτών

Η Ένωση Συλλόγων Σχολείων Αγίας Παρασκευής βγαίνει, για άλλη μια φορά, μπροστά σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μαθητής σχολείου της πόλης, ο οποίος πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου Ι και στερείται σχολικού νοσηλευτή.

Το θέμα είχε προ ημερών αναδείξει το «Ε», καθώς η μητέρα του μαθητή είχε εκφράσει τη δίκαιη αγανάκτησή της για το γεγονός ότι, αν και το πρόβλημα είναι γνωστό στους αρμοδίους, το παιδί της, μαζί βέβαια με πολλά άλλα, στερείται της μέριμνας που θα έπρεπε να επιδείξει η Πολιτεία.

Ειδικότερα, η Ένωση σε ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ για τους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ και τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής

Για μια ακόμα χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την Ειδική Αγωγή, και με αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ως νούμερα σε υπολογιστικά φύλλα και «περιττές δαπάνες» και δεν εξετάζουν τις ιδιαιτερότητες των περιστάσεων.

Σε σχολείο της Αγ. Παρασκευής μαθητής που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου I δεν έχει λάβει ακόμα την απαραίτητη βοήθεια από σχολικό νοσηλευτή και δεν έχει ικανοποιηθεί το εγκεκριμένο αίτημά του.

  • Απαιτούμε το αυτονόητο και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση με ίσες ευκαιρίες.
  • Απαιτούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια.
  • Απαιτούμε να μην παραβιάζεται το υπέρτατο δικαίωμα στη ζωή!

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που χρειάζονται σχολικό νοσηλευτή και έχει εγκριθεί το αίτημά τους από τους αρμόδιους φορείς, ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

Οι σχολικοί νοσηλευτές πρέπει να είναι σε πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα και να βρίσκονται στα σχολεία ΠΡΙΝ τον αγιασμό, γιατί ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ & ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Επιπλέον ζητάμε:

  • Την άμεση και ΠΛΗΡΗ κάλυψη όλων των αναγκών Παράλληλης Στήριξης και τμημάτων Ένταξης βάσει των αναγκών και των γνωματεύσεων του κάθε παιδιού.
  • Ένας εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής για Παράλληλη Στήριξη ανά παιδί, για την πλήρη κάλυψή του βάσει των σχετικών γνωματεύσεων.
  • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία (Ειδική και Γενική Εκπαίδευση), με μόνιμους διορισμούς, για την πλήρη στελέχωση των σχολείων από την ημέρα του αγιασμού, τόσο σε διδακτικό όσο και βοηθητικό προσωπικό.
  • Επισυνάπτεται η επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου της Αγ. Παρασκευής για το θέμα αυτό, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος ψηφίσματος.

Το παρόν ψήφισμα έχει υπερψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ένωσης Αγ. Παρασκευής και τους Συλλόγους Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet