Σύλλογος Πολυδρόσου: Ξεκίνησαν οι εργασίες οδοσήμανσης
Κοινωνία

Σύλλογος Πολυδρόσου: Ξεκίνησαν οι εργασίες οδοσήμανσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες οδοσήμανσης στο Πολύδροσο, το πρωί 26ης Σεπτεμβρίου 2018, προφανώς με σκοπό την εφαρμογή  των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Πολυδρόσου.

Τα πρώτα σήματα, καλυμμένα προς το παρόν, τοποθετήθηκαν επί της οδού Κορυτσάς, στη συμβολή με την οδό Φραγκοκκλησιάς και στο απέναντι πεζοδρόμιο (πάρκο Τριφυλλιακού).

Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εκτιμάται, όταν εφαρμοστούν, να αλλάξουν προς το καλύτερο «την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε σε περιοχή αμιγούς κατοικίας προαστιακού χαρακτήρα,  με το “άνοιγμα” της οδού Φραγκοκκλησιάς τον Οκτώβριο του 2014», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος και προσθέτει:

«Ενδεικτική της κατάστασης σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το “άνοιγμα” της οδού Φραγκοκκλησιάς, σε μια καθημερινή μέρα (Τρίτη 23/12/2014) και ώρα (16.30 έως 17.30), ήταν  ο κυκλοφοριακός φόρτος που καταγράφηκε σε video στη γωνία Φραγκοκλησιάς & Ακακιών (χωρίς τότε την ύπαρξη του ποδηλατοδρόμου), στο εντυπωσιακό αριθμό των 810 οχημάτων/ώρα! Η διέλευση του φορτηγού (47΄:21’’) με το επικίνδυνο φορτίο εντός αστικής περιοχής αμιγούς κατοικίας, χαρακτηριστική του κάθε τύπου και είδους οχήματος που κυκλοφορεί  στο Πολύδροσο από τότε μέχρι σήμερα».

Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, κυρίως στις οδούς Φραγκοκκλησιάς, Κορυτσάς, Ασπασίας Καψαλά και Κ. Καραμανλή, που θα εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα απαιτήσουν την προσοχή όλων για την εξοικείωση με αυτές, επισημαίνει ο Σύλλογος Πολυδρόσου και παράλληλα σημειώνει ότι «την πρώτη μέρα εφαρμογής, ευελπιστούμε ότι ο Δήμος θα φροντίσει, σε συνεργασία με την Τροχαία και τις υπηρεσίες του, την απρόσκοπτη προσαρμογή της κυκλοφορίας στο νέο καθεστώς ρυθμίσεων».

Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα ότι οι εργασίες σήμανσης θα ολοκληρωθούν σύντομα σε όλη την ευρύτερη περιοχή που αφορά η κυκλοφοριακή μελέτη (Νέο Μαρούσι, Πολύδροσο και Παράδεισο για την οδό Φραγκοκκλησιάς) και ότι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην οδική ασφάλεια και την αποσυμφόρηση της υπερτοπικής κυκλοφορίας της περιοχής.

Τέλος, ενημερώνει ότι οι πρώτες διαπιστώσεις και συμπεράσματα μετά την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα συζητηθούν με τα μέλη του συλλόγου, τους σχολικούς συλλόγους  και τους κατοίκους, σε ανοιχτή συγκέντρωση που η ημερομηνία της θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet