Ερώτημα Ενότητας για τα ακίνητα του Δήμου Αμαρουσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο
Κοινωνία

Ερώτημα Ενότητας για τα ακίνητα του Δήμου Αμαρουσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο

Ερώτημα προς τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σχετικά με τα ακίνητα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου και μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο θέτει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

«Η εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο είναι από τις πιο μαύρες σελίδες των μνημονιακών επιπτώσεωνκαι της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τονίζει η παράταξη. Παράλληλα, ζητεί να μάθει ποια είναι η σημερινή χρήση των ακινήτων αυτών από τον Δήμο Αμαρουσίου, από το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Η για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, εκχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο λεγόμενο Υπερταμείο, είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μαύρες σελίδες των μνημονιακών επιπτώσεωνκαι της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκχωρείται ακόμα και η ιστορική μας κληρονομιά με την παραχώρηση ακόμα και αρχαιολογικών χώρων ή και ιστορικών μνημείων.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤΑΔ Α.Ε. («Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.») που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Με την αριθμ. ΥΠ.ΟΙΚ. 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β΄ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤΑΔ Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. και ενήργησε ερήμην των τοπικών κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα βρίσκονται και 162 ακίνητα εντός του Δήμου Αμαρουσίου με α/α 619 έως και 781.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το δυνατόν συντομότερο για τα κάτωθι:

α) Ποια είναι τα ακίνητα, εντός του Δήμου Αμαρουσίου, που μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο» και ποια η σημερινή χρήση αυτών από τον Δήμο Αμαρουσίου, το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία.

β) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρήση και αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων από τον Δήμο και την τοπική κοινωνία και την εν γένει υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet