Συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου Γαλατσίου με Κινέζους αξιωματούχους στο πολιτιστικό κέντρο Καμίνι
Αυτοδιοίκηση

Συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου Γαλατσίου με Κινέζους αξιωματούχους στο πολιτιστικό κέντρο Καμίνι

Δύο συναντήσεις συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δήμου Γαλατσίου και κυβερνητικών αποστολών από τους Δήμους/Επαρχίες Jiangxi και Σαγκάη της Κίνας. Τον Δήμο Γαλατσίου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας, δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Γιάννης Σκληράκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Μονομετοχικής Α.Ε., Γιώργος Σωφρονάς.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό καθώς επίσης και τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κίνα. Συζητήθηκε δε η προοπτική να δημιουργηθεί στο Γαλάτσι γραφείο της επαρχίας Jiangxi, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της περιοχής αυτής με την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανερχόμενη οικονομικά επαρχία Jiangxi είναι συνολικού πληθυσμού 45 εκατ. κατοίκων ενώ η Σαγκάη, συνολικού πληθυσμού 24 εκατ. κατοίκων, θεωρείται ο κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά κέντρα του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet