Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ομόφωνα κατά της εκποίησης δημοτικών ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ το Δ.Σ. Αμαρουσίου

0
281 Προβολές

Μία σειρά από μέτρα προκειμένου για την προστασία των ΧΕΥ και των ελεύθερων δημόσιων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και κινδυνεύουν με ιδιωτικοποίηση λόγω της ένταξής τους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συνεδρίαση που διεξήχθη την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018. Είχε προηγηθεί συζήτηση κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρη Μαγιάκη.

Μεταξύ των ακινήτων στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου που φέρεται να μεταφέρονται στο Υπερταμείο είναι ο ΧΕΥ Κύμης, ο ΧΕΥ Κηφισιάς, το Δάσος Μιμηκόπουλου, η δασική έκταση Καρέλα, η δασική έκταση στη Νέα Λέσβο, δύο μεγάλες εκτάσεις εντός του δάσους Συγγρού, παραρεμάτιες περιοχές στη Νέα Λέσβο, το κτήμα Βορρέ (84 γεωτεμάχια), στο Σισμανόγλειο, στο Νέο Μαρούσι, στο Πολύδροσο, όλο το πάρκο Ελευθερίας στην Αγία Φιλοθέη, δύο μεγάλα πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ, δύο μεγάλα οικόπεδα επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Φραγκοκλησσιάς, στον Παράδεισο, ο αθλητικός και κοινόχρηστος χώρος, καθώς και ο παιδικός σταθμός στο Πολύδροσο.

Κάνοντας αποδεκτή την πρόταση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για την επικαιροποίηση και συμπλήρωση των υπ΄ αριθμ. 83/2014, 171/2015 και 02/2016 ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα οποία κατατίθεται η εναντίωσή του στη διαδικασία αξιοποίησης των Χώρων Εγκατάστασης Υποδομών (ΧΕΥ) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Νομική και την Τεχνική Υπηρεσία, οι οποίοι για καθένα από τα ακίνητα, τόσο για τους ΧΕΥ όσο και για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους δημόσιους χώρους που ανήκουν διοικητικά στο Μαρούσι και αναφέρονται στη λίστα του Υπερταμείου.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα αναλάβει, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου να εκδώσει σχετικό πόρισμα, το οποίο και θα θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, σε έντονους τόνους, για άλλη μια φορά έκανε σαφές ότι «σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας και θα αντιταχθεί με κάθε μέσο στα δρομολογούμενα σχέδια της κυβέρνησης».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up