Την έγκριση μελέτης διαμόρφωσης του Κ.Χ. 53 στο Πάτημα ΙΙ αποφάσισε το Δ.Σ. Χαλανδρίου
Κοινωνία

Την έγκριση μελέτης διαμόρφωσης του Κ.Χ. 53 στο Πάτημα ΙΙ αποφάσισε το Δ.Σ. Χαλανδρίου

Την έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης του Κοινοχρήστου Χώρου Κ.Χ. 53 στο Πάτημα ΙΙ, εμβαδού 1.189,90 τ.μ. επί των οδών Μουστάκα – Αετοπούλου Καλλιόπης, Καρόλου Κούν, Εγγλέζου Σταμάτη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Το έργο υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για τον τέταρτο μεγάλο δημόσιο χώρο που προγραμματίζεται η αξιοποίησή του στην περιοχή του Πατήματος, μετά τις δύο πλατείες που ήδη κατασκευάζονται στην περιοχή και την υπό αδειοδότηση μελέτη του αθλητικού χώρου 1237 στην οδό Ηρακλείτου.

Συγκεκριμένα με τη μελέτη και την προτεινόμενη διαμόρφωση προβλέπονται, όπως ενημερώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, η δημιουργία περιφραγμένου παιδότοπου για διάφορες ηλικιακές ομάδες, η διαμόρφωση σκιασμένων καθιστικών, η ενίσχυση και συμπλήρωση της υφιστάμενης φύτευσης, η διαμόρφωση οδεύσεων με έμφαση στην προσβασιμότητα όλων των επιπέδων από εμποδιζόμενα άτομα και η διαμόρφωση των περιμετρικών πεζοδρομίων και του χαρακτηρισμένου πεζόδρομου επί της οδού Εγγλέζου Σταμάτη.

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, επισημαίνει τα εξής: «Ο εν λόγω Κ.Χ. θα λειτουργήσει ως πρώτο σημείο αναφοράς της γειτονιάς, ως χώρος συνάθροισης και συγκέντρωσης όλων των κατοίκων του οικιστικού συνόλου του Πατήματος ΙΙ, ως κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για τα νήπια και εκτόνωσης, εκγύμνασης και άθλησης για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, αφού προβλέπεται ειδικός εξοπλισμός για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Σε αυτό το πρότυπο θα διαμορφωθούν στο μέλλον και οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι της ευρύτερης περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet